Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen Chiquita Panama

De minister van Arbeid en Sociale ontwikkelingen in Panama, Luis Ernesto Charles, hield gisteren een speech over het conflict tussen vrachtwagenchauffeurs die bananen vervoeren en Brazilian Chiquita Panama. Dit conflict zou de leveringen aan de VS en Europa kunnen beïnvloeden. 

De vrachtwagenchauffeurs vervoeren de bananen regelmatig van de verpakkingsfaciliteit in Changquinola, Bocas del Toro, naar de haven van Almirante. Het Braziliaanse bedrijf deelde aan vijftig vrachtwagenchauffeurs mee dat ze niet langer in dienst mochten blijven, omdat 29 nieuwe vrachtwagens hen zouden vervangen. Veel chauffeurs hebben geld geleend om hun materiaal te moderniseren om zo een betere service te bieden. Sommigen hebben schulden, terwijl anderen hun huizen en land hebben verpand. 

Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Chiquita Panama niet verplicht is om de vrachtwagenchauffeurs voor onbepaalde tijd in te huren. Het bedrijf geeft toe dat ze nieuwe vrachtwagens hebben benoemd, omdat de vrachtwagens van de chauffeurs erg oud waren en snel ongelukken konden veroorzaken. Het bedrijf wil echter een aantal chauffeurs in dienst houden die een goede service bieden. Met hen wil Chiquita Panama onderhandelen om een overeenstemming te bereiken. Dit voorstel geldt voor drie maanden. 

Onderhandelingen tussen het bedrijf en de transporteurs om tot een overeenkomst te komen, mislukten woensdagnacht. De chauffeurs probeerden Chiquita Panama een contract voor drie jaar te laten tekenen, maar slaagden daar niet in. Ze dreigden de brug over de Changuinola River te blokkeren om de autoriteiten onder druk te zetten om in te grijpen. 

Gisteren bleef men bananen oogsten en verwerken om het te laten vervoeren met chauffeurs die wel met Chiquita Panama wilden blijven werken. De andere chauffeurs blijven protesteren bij de Changuinola River. De vervoerders staan gereed om de brug te blokkeren. Dit zou een grote schade kunnen toebrengen aan de economie van Panama. 

bron: laestrella.com.pa

Publicatiedatum: 4-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: