Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Versproducten geven 38% van totale Europese supermarktomzet

Duitse rechtbank stelt deadline voor splitsing Metro

VK: Tesco onder druk om buurtwinkels te sluiten
Tesco wordt mogelijk gedwongen om honderden kleine buurtwinkels te sluiten. De reden hiervoor heeft te maken met de zorgen van de concurrentie over de monopolie-positie die Tesco mogelijk kan krijgen door de fusie met de groothandelaar Booker. Door de overname van £3,7 miljard (€4,3 miljard) krijgt Tesco volgens ingewijden te veel invloed op de Britse supermarktsector. De enige oplossingen hiervoor moeten echter allemaal vanuit het winkelnetwerk van Tesco en Booker zelf komen. Het netwerk aan buurtwinkels is enorm, maar een groot deel hiervan is niet daadwerkelijk eigendom van Booker.
Klik hier om meer te lezen op telegraph.co.uk.

Versproducten geven 38% van totale Europese supermarktomzet
Consumenten in West-Europa hebben vorig jaar €4,3 miljard extra in de FMCG-categorie (Fast Moving Consumer Goods) uitgegeven. Jaar op jaar is dat een toename van 0,9%. Dit blijkt uit statistieken van Nielsen, waarbij is gekeken naar negen grote Europese markten (het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Duitsland). De omzet van verpakte versproducten nam toe, terwijl die van losse versproducten afnam. De toename in consumptie van alcoholische dranken werd verklaard door de afname in prijzen van deze producten. (esmmagazine.com)

VS: Publix breidt zijn GreenWise-keten uit

Publix Super Markets, Inc. is van plan om niet leven te blazen in zijn GreenWise-format. De eerste nieuwe GreenWise-vestigingen zullen eind 2018 worden geopend in Tallahassee in Florida. In een verklaring geeft Publix aan zich toe te leggen op de rol van ideale supermarkt voor consumenten met een behoefte aan gespecialiseerde en biologische producten. "In de afgelopen paar jaar hebben we veel geleerd over de bestaande GreenWise-vestigingen. Door onze ondervindingen te combineren met feedback van de consument en de huidige markttrends, bevinden we ons in een sterkere positie om onze visie over te brengen en om aan het veranderend consumentengedrag van de klant van vandaag tegemoet te komen." (businesswire.com)

VS: Tops heeft sterk vierde kwartaal
Tops Holding II Corp., dat indirect het moederbedrijf is van Tops Markets LLC, had in het vierde kwartaal een omzetstijging van 5,4%. In de periode van drie maanden tot 31 december 2016 nam de omzet toe met $28,3 miljoen (€26,5 miljoen), waarbij de extra week van het fiscale jaar van 2015 buiten beschouwing wordt gelaten. De volledige jaaromzet nam met 2,4% toe tot $2,3 miljard (€2,15 miljard), wederom zonder de extra week van 2015. Het bedrijf breidde het winkelnetwerk uit met 9 nieuwe vestigingen tot een totaal van 172 locaties. (progressivegrocer.com)

Dalende prijzen voor voedingsmiddelen een probleem voor Tops

Klik hier om het artikel te lezen.

Publix & H-E-B zijn beste supermarkten qua winkelervaring
De regionale Amerikaanse ketens Publix en H-E-B gelden volgens een enquête als de beste supermarkten qua winkelervaring. Het onderzoek 2017 Temkin Experience Ratings geeft elk jaar een lijst van de beste winkels qua winkelervaring, waarbij dit jaar werd gekeken naar in totaal 331 bedrijven in 20 verschillende sectoren. Publix Super Markets en H-E-B leveren volgens het onderzoek de beste winkelervaring in de categorie voor supermarkten. Het in Florida gevestigde Publix had een score van 84%, waarmee het niet alleen de beste supermarkt bleek te zijn, maar ook de beste winkel onder alle 20 sectoren. (drugstorenews.com)

Zwitserland: Migros geroemd om goede reputatie
De Zwitserse retailer Migros staat vermeld in de top van de GfK Business Reflector-lijst van 2017. De lijst houdt de reputaties bij van een aantal grote Zwitserse bedrijven. Het is de vierde jaar op rij dat Migros bovenaan de lijst staan en de zesde keer in de afgelopen tien jaar. (esmmagazine.com)

Kroatië: Agrokor en schuldeisers komen tot overeenkomst

De in zware schulden verkerende Kroatische retailgroep Agrokor is tot een principiële overeenkomst gekomen met zijn schuldeisers. De overeenkomst zal waarschijnlijk binnenkort worden getekend, aldus Erste Bank in een verklaring. Agrokor is het grootste particuliere bedrijf van Kroatië. Met 60.000 werknemers is het ook de grootste werkgever van de Balkan-regio. Agrokor heeft wegens snelle uitbreidingen een schuld opgebouwd van ongeveer 45 miljard kuna (€6,1 miljard), oftewel zes keer het eigen vermogen. (Reuters)

China: Fruitday werkt samen met City Shop

Het Chinese online platform voor versproducten Fruitday (天天果园) gaat een samenwerking aan met de in Sjanghai gevestigde fysieke retailketen City Shop (城市超市). (producereport.com)

VS: Wawa vernieuwt samenwerking met Nielsen

De buurtwinkelketen Wawa Inc. heeft zijn contract met Nielsen vernieuwd met betrekking tot data-analyse en marktonderzoek. Nielsen houdt nu de statistieken bij van alle Wawa-buurtwinkels, waarbij het regionale bereik is uitgebreid tot vestigingen in Florida, Virginia en Baltimore/Washington D.C. (csnews.com)

Duitse rechtbank stelt deadline voor splitsing Metro
Een Duitse regionale rechtbank in Düsseldorf heeft zichzelf een deadline van drie maanden gesteld voor het besluit of Metro wel of niet doorgaat met een geplande splitsing van het bedrijf. Er lopen op dit moment nog een aantal juridische procedures van aandeelhouders van Metro die tegen de splitsing protesteren. Het merendeel van de aandeelhouders heeft echter vorige maand juist voor het plan gestemd. Volgens het plan worden het supermarkt- en groothandelssegment van Metro in de zomer gescheiden van de electronica-afdeling van Media-Saturn. (Reuters)

VK: Het nieuwe magazijn van Lidl (VIDEO)

Lidl heeft een nieuw distributiecentrum geopend in de Britse Midlands. Het nieuwe centrum zorgt voor 450 banen en ondersteunt meer dan 50 vestigingen.Noorwegen: Meer omzet voor NorgesGruppen
NorgesGruppen had in 2016 een omzetstijging van 5,2% tot NOK 80,3 miljard (€8,8 miljard). De netto winst nam toe met 4,4% tor NOK 2,47 miljard (€269 miljoen. In 2016 heeft de retailgroep 33 nieuwe vestigingen van de discountketen Kiwi geopend, terwijl er voor 2017 nog eens 25 winkels zijn gepland. De retailgroep geeft echter wel aan dat het tempo waarmee wordt uitgebreid af zal nemen. De groei van het online segment was in 2016 groter dan dat van de fysieke winkels van NorgesGruppen. De retailer werkt online via zijn Meny- en SPAR-vestigingen, terwijl de service binnenkort waarschijnlijk ook wordt uitgebreid naar het Joker-format. (igd.com)

Duitsland: Koch aangesteld als CEO bij Metro
Olaf Koch, die momenteel actief is als CEO bij Metro Wholesale & Food Specialist AG, zal de leiding over geheel Metro nemen. Koch blijft volgens arbeidscontract tot minstens 2022 actief als directeur voor de retailgroep, die nu onder de naam Metro AG bekend staat. (esmmagazine.com)

Noorwegen: REMA 1000 vergroot omzet bij Reitangruppen

De omzet van Reitangruppen is toegenomen met 4,26% tot NOK 89,21 miljard (€9,95 miljard). Dit kwam voornamelijk door de discountketen REMA 1000, die ook in Denemarken actief is. De omzet van REMA 1000 nam toe met 7,05% tot NOK 67,8 miljard (€7,56 miljard). (ing.com)

Focus op DIA in Latijns-Amerika
Klik hier om het artikel te lezen.

Publicatiedatum: 5-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: