Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zuid-Afrikaanse Du Roi Laboratory ontvangt als eerste ISO-accreditatie

Sinds zijn oprichting in 1994 heeft het Du Roi Laboratory in Limpopo zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de productie en distributie van weefselkweekplanten voor met name de bananen- en suikerrietsector. Onlangs implementeerde het laboratorium als eerste in Zuid-Afrika de nieuwe ISO 9001:2015 standaard. "We ontvingen onze eerste ISO 9001:2008 certificering in 2011," legt manager Suné Kleynkans uit. "Om onze klanten volledig te ontzorgen, hebben we ons nu aan de nieuwste certificeringseisen aangepast."

Kleynhans legt uit dat het bedrijf zich door deze accreditatie onderscheidt als betrouwbare, verantwoordelijke en gekwalificeerde producent van bananenweefselplanten. "ISO 9001 is gericht op de bescherming van de klant. Door deze accreditatie heeft de klant de garantie dat wij volgens de strengste standaarden werken en dat hij een ziektevrij kwaliteitsproduct ontvangt. "Onze klanten in Zuid-Afrika, Ivoorkust, Kameroen, enzovoort, verwachten op hun beurt dat de ISO-accreditatie hen een concurrentievoordeel biedt op de internationale retailmarkt."De ISO-accreditatie garandeert dat het hele productieproces is gedocumenteerd en geformaliseerd van het laboratoriumproces tot aan de distributie. Deze standaardprocedures zorgen daarnaast voor een efficiënte overdracht op de werkvloer en dragen bij aan het bepalen van de trainings- en coachingsbehoeften. 

De accreditatie van Du Roi heeft voornamelijk betrekking op de kweek van bananenplanten. De gehele bananensector profiteert van de informatie en cijfers die dit oplevert voor de aanpak van probleemgebieden en om potentiële verbeteringen binnen de sector door te voeren. (Du Roi's suikerrietprocedures volgen het Zuid-Afrikaanse geaccrediteerde Sugarcane Research Institute (SASRI) kweekproces, NovaCane.)Het laboratorium is voorzien van alle faciliteiten, waaronder een kwekerij. Jaarlijks worden er ongeveer zes miljoen bananen- en suikerrietplanten gekweekt, die in drie stadia van ontwikkeling leverbaar zijn, namelijk als in-vitro plant, als in-vivo stek en als kant-en-klare plant die gereed is om geplant te worden.

Sterke werkethiek
Du Roi Laboratory, dat onderdeel uitmaakt van de ANB Investment Group, is een internationaal bedrijf op een sterke lokale markt en mag grote internationale bedrijven tot zijn klantenkring rekenen. "De klant is koning bij Du Roi," vervolgt Kleynhans. "We richten ons op het leveren van topkwaliteit. Ons ervaren personeelsbestand biedt onze klanten uit de hele wereld deskundige ondersteuning. We werken volgens sterke ethische waarden en investeren in onze mensen."Vrouwelijke medewerkers werken in ploegendiensten van vier uur waarin zij zeer geconcentreerde werkzaamheden verrichten. Om moeders in staat te stellen aan het arbeidsproces deel te blijven nemen, beschikken wij over een crèche waar kinderen tweemaal per dag een voedzame maaltijd krijgen en waar jonge moeders hun kinderen borstvoeding kunnen geven. Er wordt niet alleen goed voor de kinderen gezorgd maar de kinderen krijgen ook les van bevoegde leerkrachten. 

Voor meer informatie:
Suné Kleynhans
sune@duroilab.co.za
www.duroilab.co.za

Charlene Nieuwoudt
ANB Investments
Mob: +27 (0) 83 666 1480
Tel: +27 (0) 21 880 7033
Charlene@anbinvestments.co.za


Publicatiedatum: 10-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: