Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Supermakt en milieuorganisatie slaan handen ineen:

"Goed eten gooi je niet weg"

Als Meest Verantwoorde Supermarkt zet Plus zich in tegen voedselverspilling. Niet alleen goed eten is belangrijk, ook omgaan met goed eten. Veel eten dat weggegooid wordt, kan eigenlijk nog prima gebruikt worden en de houdbaarheid kan verlengd worden door de producten op de juiste manier te bewaren. Alleen weten mensen dat niet altijd. Daarom bundelen voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en Plus hun kennis en kracht. Met als doel om de voedselverspilling te verminderen onder het motto 'Goed eten gooi je niet weg'.

Magazines
Voortaan vinden consumenten in de inspiratiemagazines van Plus ideeën om verspilling te voorkomen en restjes van voedsel te hergebruiken. Zo hoef je oud brood niet weg te gooien: je kunt er zoete en hartige wentelteefjes van maken. En zuivel blijft veel langer goed als je de koelkast op 4˚C zet. Deze tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat 'een hart voor recyclen' weergeeft.

Voedselbank
Plus doet op zowel landelijk als lokaal niveau veel om voedselverspilling tegen te gaan. Debbie Huisman, MVO specialist bij Plus: "Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter van Joseph Joseph weg te geven. Niet alleen landelijk intensiveerde Plus een samenwerking met Voedselbanken Nederland, ook bijna alle ondernemers werken samen met een lokale voedselbank. En de Plus supermarkten in Winterswijk koken zelfs in de supermarkt met voedsel dat bijna over de datum gaat. Deze maaltijden lopen storm."

Weggooitest
Milieu Centraal geeft als voorlichtingsorganisatie veel praktische tips en adviezen om verspilling te voorkomen. "Slimmer inkopen is er één. En je kunt ook onze Weggooitest doen om na te gaan hoeveel voedsel je eigenlijk weggooit", zegt Mariken Stolk, communicatieadviseur Duurzame Voeding bij Milieu Centraal. "Voor ons is het belangrijk dat onze tips en informatie zoveel mogelijk mensen bereiken. Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten. Wij zijn dus blij met de inzet van Plus en verwachten veel van deze samenwerking."

Bron: Milieu Centraal

Publicatiedatum: 4-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: