Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arturo Fernández, directeur Cortijo Las Palomas

Spaanse markt voor biologische citroenen groeit

"Tot voor kort werd de biologische productie volledig geëxporteerd naar landen zoals Frankrijk, Nederland, België, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk. We merken de laatste jaren echter dat de vraag op de Spaanse markt groeit. Het is moeilijk om exacte cijfers te geven omdat dit sterk afhangt van de producten en de regio's in het land," legt Arturo Fernández, mede-eigenaar van Cortijo Las Palmas, uit. 



Momenteel levert het bedrijf Verna citroenen. Het product is inmiddels alweer drie weken op de markt en het seizoen zal afhankelijk van het weer nog tot eind juni duren, meldt Fernández. "Dit product maakt pas drie jaar onderdeel van ons assortiment uit maar het volume stijgt nu al. Vorig jaar vermarktte het bedrijf 500 ton en dit jaar zal dat volume oplopen tot zo'n 600 ton. 

Op de markt in Perpignan bedraagt de prijs van biologische citroenen momenteel €1,30, €0,25 goedkoper dan bij aanvang van het seizoen. Hierbij moet wel vermeld worden dat de prijs voor biologische citroenen doorgaans tussen de 10% tot 15% hoger ligt dan die van conventionele, wat volgens Fernández te maken heeft met de hogere arbeidskosten.

Voor meer informatie:
Arturo Fernández
Cortijo las Palomas
Tel.: +34 607 915125 
Publicatiedatum: