Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Miljoeneninvesteringen WDP in de AGF-sector op een rij

Tholen - In haar financieel jaarverslag zet WDP haar verschillende projecten op een rij. In hoofdstuk 3 - Transacties en verwezenlijkingen - worden projecten genoemd die zijn aangekocht, verkocht, die WDP in 2016 heeft afgewerkt of die nog in uitvoering zijn. Wij zetten de projecten uit de AGF-sector op een rij. The Greenery is duidelijk een belangrijke partner in de AGF-sector. Vorig jaar schreven we over de fases van de bouw in Barendrecht. Dit veelzijdige project op de Dierenstijnweg zal naar verwachting volledig zijn afgrond midden 2018. In totaal (Barendrecht+Breda) gaat het om een investering van meer dan 70 miljoen euro.

Bedrijf: The Greenery
Locatie: Barendrecht - Dierenstijnweg 30

In de loop van 2016 realiseerde WDP verschillende aankopen. Hieronder viel onder andere de aankoop van het gebouw C-D, gelegen in het verlengde van de projecten in uitvoering op de Dierensteinweg 30 in Barendrecht. Dit betekent een versterking van het partnership tussen WDP en The Greenery. Het totale investeringsbudget voor dit project bedraagt circa 11 miljoen euro. Het gaat om een oppervlakte van 47.000 m2.

Bedrijf: The Greenery
Locatie: Barendrecht - Dierenstijnweg 30

In het verlengde van de aankoop van het gebouw C-D, zal deze locatie worden herontwikkeld met een toekomstige bruto-oppervlakte van circa 23.700 m2 op maat van huurder The Greenery voor een termijn van minimaal 15 jaar. Deze oplevering is voorzien in het vierde kwartaal van 2017, respectievelijk het vierde kwartaal van 2018. Het investeringsbudget bedraagt circa 10 miljoen euro.

Bedrijf: The Greenery i.s.m. De Jong
De Lier - Joghem Van der Houtweg

In het kader van zijn partnership met The Greenery heeft WDP een terrein met bijbehorende 21.000 m2 aan gebouwen verworven. Deze waren voorheen het eigendom van The Greenery en verhuurd aan de Jong. Dit bedrijf verzorgt de kartonverpakking voor The Greenery. De Jong tekent in op een huurcontract van acht jaar voor de bestaande gebouwen. WDP bekijkt hoe de site naar de toekomst kan worden herontwikkeld in samenwerking met De Jong. De finale closing van deze aankoop, een investering van 9 miljoen euro, is voorzien in de loop van het eerste kwartaal van 2017. Deze locatie in Zuid-Holland is, na Barendrecht, een tweede belangrijke hub voor de AGF-sector.Bedrijf: Greenyard
Sint-Katelijne-Waver - Fortsesteenweg 27

Eén van de projecten die in de loop van 2016 werden afgewerkt is een gekoeld magazijn aan de Fortsesteenweg 27 in Sint-Katelijne-Waver. Dit is een magazijn van 10.000 voor opslag en distributie door Greenyard (op basis van een huurcontract van twintig jaar) met een investeringsbudget van 11 miljoen euro."

Bedrijf: The Greenery
Locatie: Barendrecht - Dierenstijnweg 30

Op deze, al eerder genoemde locatie, wordt een nieuwbouw gerealiseerd ter uitbreiding van het bestaande Retail DC van The Greenery. In de nieuwbouw worden ook de logistieke activiteiten van Hagé International - de importafdeling van The Greenery - ondergebracht. Ten behoeve van de bestaande fustwasserij van Euro Pool System, waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door The Greenery - wordt een tweede nieuwbouw georganiseerd. Gedurende het derde kwartaal van 2016 werd het gebouw B, zoals voorzien, opgeleverd. De oplevering van het gebouw A gebeurt gefaseerd met finale oplevering voorzien in het tweede kwartaal van 2017. Samen is dit goed voor totaal 40.000 m2. Het investeringsbudget voor het volledige project bedraagt circa 18 miljoen euro.

Bedrijf: The Greenery
Locatie: Breda, IABC

Dit gaat om een nieuwbouwlocatie van circa 12.000 m2. De locatie is ingericht als Zachtfruit DC voor The Greenery. De huurder tekende in op een contract van tien jaar. Het investeringsbudget bedraagt circa 9 miljoen euro.

Investeringsvolume - groeiplan 2016-2020
Het geïdentificeerde investeringsvolume in het kader van het groeiplan 2016-20 bedraagt heden circa 350 miljoen euro. Het betreft een gevarieerd pakket aan  investeringen in de verschillende kernmarkten, met name een combinatie van acquisities, voor verhuurde nieuwbouwprojecten met nieuwe en bestaande klanten en een verdere uitbouw van het zonnepanelenpark. Hier mee zit WDP goed op schema om de doelstellingen, zoals geformuleerd binnen het groeiplan 2016-20, te realiseren.

Klik hier voor het volledige financiële jaarverslag van WDPPublicatiedatum: 4-4-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: