Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10 komkommerfeiten waarvan je niet wist dat je ze moest weten

Komkommertijd! Tien komkommerfeiten om deze dag mee door te komen.
    1. De uitdrukking "cool as a cucumber" is in feite afgeleid van het vermogen van de komkommer om de temperatuur van het bloed te koelen. Ook wanneer het op de huid wordt gelegd, werkt de komkommer daadwerkelijk verkoelend op het bloed en verzacht het zwellingen. Vandaar dat de komkommer zo populair is voor gebruik op het gezicht.
    2. Besef je tijdens een afspraakje dat je geen kauwgom of pepermuntjes bij je hebt? Geen probleem. Vraag om enkele plakjes komkommer bij de maaltijd. Om een slechte adem te neutraliseren hoef je alleen gedurende 30 seconden een plakje met je tong tegen je verhemelte aan te houden. De fytochemicaliën zullen de bacteriën doden die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van een slechte adem.
    3. Komkommers bevatten vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, foliumzuur, vitamine C, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink. Waarom nog multivitamines slikken?
    4. Gestrest? Snij een hele komkommer in stukken en doe deze in een pot kokend water. De chemicaliën en voedingsstoffen uit de komkommer zullen met het kokende water reageren en via de stoom vrijkomen, wat een kalmerend, ontspannend aroma geeft. Een snelle en gemakkelijke stressoplossing!
    5. Beslaat je badkamerspiegel na je ochtend douche? Probeer met een plakje komkommer over de spiegel te wrijven. Het zal het beslaan voorkomen en zorgen voor een rustgevende, spa-achtige geur.
    6. Vind je het lastig om dagelijks je acht glazen water naar binnen te krijgen? Probeer het met komkommers! Ze bestaan voor 95% uit water! En een komkommer als tussendoortje helpt ook tegen de honger.
    7. Fout met een pen gemaakt? Geen correctieroller meer nodig. Gebruik de wasachtige buitenkant van de komkommer om langzaam de foute pennenstreek te wissen.
    8. Wil je zonder agressieve chemicaliën je badkamer opfleuren? Een plakje komkommer geveegd over alle oppervlakken die wat aandacht nodig hebben doet wonderen voor je kranen, wastafels, roestvrij staal, etc. - het zal aanslag en opgebouwde resten verwijderen en alles er schoon en glanzend laten uitzien.
    9. Borreltje teveel gehad? Weten we alles van. Komkommers bevatten genoeg suiker, vitamine B en elektrolyten om essentiële voedingsstoffen die het lichaam kwijt is geraakt aan te vullen en alles in balans te houden. Eet een paar plakjes voor het slapen gaan en wordt wakker zonder hoofdpijn!
    10. 's Middags een opkikker nodig en geen tijd voor een dutje? Geen Monster of Redbull energiedrank meer nodig! Komkommers zijn een grote bron van vitamine B en koolhydraten die je 's middags precies die energiestoot kunnen geven die je nodig hebt. Komkommers geven je vleugels.
    Bron: AIS Greenworks
    Publicatiedatum: