Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Recordaantal bezoekers bij Kom in de Kas

Tholen - Her en der een spatje regen op zaterdag, maar overwegend zonnig en warm. De 40e editie van Kom in de Kas kon het zich weinig beter wensen. Door het hele land zetten meer dan 200 glastuinbouwbedrijven de deuren wijd open voor publiek, een en ander opleukend met bandjes, springkussens, suikerspinnen, frietkraampjes en meer. Bovendien meldt de organisatie een record: 236.000 medelanders kwamen kijken, ruiken en proeven.

Bekijk de fotoreportage hier



Tik 'Kom in de Kas' in de browser en u kunt een dag zoekmaken met het bekijken van foto's en video impressies. Ook wij zelf doen graag een duit in het zakje. N.a.v. onze oproep van afgelopen vrijdag toch vooral foto's in te sturen, kregen wij vanuit alle hoeken van het land kiekjes toegestuurd. Deze hebben we in een fotoreportage HIER bij elkaar gezet.

Volop media aandacht
In het Westland, zou je denken, geloven ze het toch wel. Maar niets blijkt minder waar. Ted van Luijk van de organisatie Kom in de Kas Westland telde zo'n 30.000 belangstellenden, laat hij weten aan Omroep Westland.

In de omgeving Rijsburg en Roelofardensveen was het niet anders. 'Topdrukte', kopte het Leidsch Dagblad. In de regio kon men ook met bootjes verschillende bedrijven bezoeken.

In de omgeving van Uden liep het zaterdagochtend al storm, laat het Brabants Dagblad weten en was er sprake van heuse opstoppingen.

In Flevoland deden zes telers in Luttelgeest en veertien in Almere Buiten de deuren open voor publiek. Ook daar grote drukte, laat Omroep Flevoland weten, zoals bij Tas Paprika. "Het eerste uur na de opening had Tas Paprika in Luttelgeest al honderden mensen in de kassen."

En nog een voorbeeld: volgens BN DeStem, die op bezoek ging bij kwekers in Plukmade, kan het niet anders of de Efteling is er het afgelopen weekend bij ingeschoten. De krant schatte de opkomst hier op 10.000.

In Groningen openden zeven tuinders de deuren. In Sappermeer en Zuidbroek, de belangrijkste glastuinbouwgebieden in de provincie, 'stonden auto's zaterdag kilometerslang geparkeerd in de berm langs de Rijksweg-Oost in Sappemeer' (dit bij het bedrijf Smit Kwekerijen: met 14 hectare het grootste tuinbouwbedrijf van Groningen). Dat meldt het Dagblad van het Noorden.



KomInDeKas app
Dan was er dit jaar ook nog een KomInDeKas app. Deze was tijdelijk trending in de Apple app store in Nederland, laat de organisatie weten. Met de app konden de kinderen meedoen aan de interactieve speurtocht door de kas.


We vroegen afgelopen dagen om jullie leukste foto's in te sturen en dat hebben we geweten! Enorm bedankt voor alle toffe plaatjes. Je vindt ze, samen met onze eigen reportage, hier