Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste fase renovatie Van Dommele in Breda afgerond

"Cash-en-carryhandel is hier springlevend"Tholen - Een jaar geleden nam De Groot Fresh Group de activiteiten en het pand van Gebrs. de Mooij Breda over. Inmiddels is het volledige pand gerenoveerd en kunnen de klanten van Van Dommele in een zo goed als nieuw pand terecht. Het volledige verkoopgedeelte vindt plaats vanuit de voormalige De Mooij-locatie en het originele Van Dommele-deel is ingeruimd voor keurwerkzaamheden, op- en overslag, inkomend fust en spreekkamers. Ook de bananenrijpcellen blijven op deze locatie in stand. "We zijn klaar voor de toekomst", vertelt  Andries van den Bogert.


Een deel van het Van Dommele-team in Breda. Klik hier voor een uitvergroting

De renovatie van de verkooploods was het eerste gedeelte van de verbouwing. In twee volgende fases wordt ook het op- en overslaggedeelte en het exterieur van het pand helemaal aangepakt. "Het hele pand is opgeknapt in de stijl van ons van Dommele locatie in Hedel. Een groot voordeel is dat we nu vanuit het kantoor volledig zicht hebben op de loods", vertelt Andries. "Waar de locatie van Van Dommele in Hedel vooral lokale klanten heeft, komen er hier in Breda klanten uit het hele land. De cash-en-carryhandel is hier nog springlevend. Je ziet toch dat we in Breda, samen met de andere AGF-bedrijven, een landelijke aantrekkingskracht hebben."


Het exterieur wordt nog aangepakt

"Na de overname van De Mooij Breda hebben we de eerste periode goed gekeken tussen welke artikelen overlap zat en welke aanvullend waren en dat heeft geresulteerd in de uitbreiding van het assortiment met onder meer Noord-Hollandse groenten, zuurkool,  peulvruchten en honingtomaten.", vertelt Andries. "Daarmee zitten we op het assortiment, zoals we het willen hebben. Vanuit Van Dommele blijven bananen, citrus en Hollandse groenten onze hoofdproducten. We streven er niet naar om een totaalassortiment aan te bieden, maar pakweg de dertig grootste groenten- en fruitsoorten willen we wel van A tot Z aan onze klanten kunnen aanbieden. Daarvoor is ons telersbestand de afgelopen tijd, zowel in Nederland als internationaal, fors gegroeid. De overzeese handel loopt daarbij via ons moederbedrijf De Groot International."Van Dommele bedient vanuit Breda alle nationale klanten, met uitzondering van supermarkten. Een toenemende afzet ziet Andries de laatste jaren in de verkoop van fruit aan leveranciers van scholen en bedrijven. "Daar hebben we met ons uitgebreide bananen- en citrusassortiment ook uitstekende mogelijkheden voor. Daarbij zien we duidelijk de meerwaarde van onze bekende merken, zoals Turbana-, Fyffes- en Don Mario in de bananen en Hartenboer, Marie José en Nummer 5 in het citrus. De Hollandse groenten verkopen we veelal onder het Van Dommele-merk.""De bananenmarkt is redelijk constant. De prijzen zijn goed, al zitten we nog niet op het niveau van vorig jaar. De vraag onder onze klanten is groot. De consumptie van mandarijnen zien we in deze periode sterk afnemen doordat er meer concurrerend fruit op de markt komt. Voor handsinaasappelen zien we hetzelfde beeld. Naar perssinaasappelen blijft er een continu vraag", zo vat Andries de huidige marktsituatie samen." Hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "We zitten er hier weer mooi bij en maken zowel op onze locatie in Breda als in Hedel een mooie groei door, vasthoudend aan ons principe om altijd alert te zijn op kwaliteit, smaak en prijs!"Voor meer informatie:
Van Dommele
Andries van den Bogert
Tel: +31 (0)76 5307001
M:      +31 (0)6 20974798
andriesvdbogert@degroot-int.nl  
www.vandommele.nl

Publicatiedatum: 4-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: