Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
zout verminderen door gebruik citroen

Populariteit citroen neemt toe

De internationale vraag zorgt voor een enorme toename in de verkoop van Australische citroenen. Van bijna 1 miljoen euro in 2012 is er in 2016 bijna voor 8 miljoen euro verkocht. De grootste vraag kwam vanuit IndonesiĆ«. 68% van alle citroenen is hier naar toe geĆ«xporteerd. Singapore volgt met 11% en daarna de Filipijnen met 6% van de export. 

Citroenen worden gebruikt om de smaak te optimaliseren en het minimaliseren van de hoeveelheid zout in gerechten. Deze trend komt vanuit de Australische keukens. Een nieuw onderzoek, van de Tufts University (V.S.), geeft nieuwe inzichten. Het onderzoek laat zien dat 45.4% van de sterfgevallen in 2012, als gevolg van hartfalen, zou komen door 10 voedingsstoffen. Het onderzoek is gepubliceerd in The Journal of The American Medical Association. 

Onderzoekers hebben uitgevonden dat de meeste sterftegevallen als gevolg van hartfalen, gerelateerd zijn aan het eten van te veel zout. Citroen schil en citroensap hebben bewezen een effectieve manier te zijn om het zout in ons dieet te verminderen. 

Het citroen seizoen is weer begonnen. De verse Australische citroenen, geteeld in Queensland, zijn overal verkrijgbaar. In de zomer is dit wel anders. Dan worden er vooral importcitroenen, meestal uit de V.S., verkocht. 


Publicatiedatum: