Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
zout verminderen door gebruik citroen
Populariteit citroen neemt toe
De internationale vraag zorgt voor een enorme toename in de verkoop van Australische citroenen. Van bijna 1 miljoen euro in 2012 is er in 2016 bijna voor 8 miljoen euro verkocht. De grootste vraag kwam vanuit Indonesiƫ. 68% van alle citroenen is hier naar toe geƫxporteerd. Singapore volgt met 11% en daarna de Filipijnen met 6% van de export.
Citroenen worden gebruikt om de smaak te optimaliseren en het minimaliseren van de hoeveelheid zout in gerechten. Deze trend komt vanuit de Australische keukens. Een nieuw onderzoek, van de Tufts University (V.S.), geeft nieuwe inzichten. Het onderzoek laat zien dat 45.4% van de sterfgevallen in 2012, als gevolg van hartfalen, zou komen door 10 voedingsstoffen. Het onderzoek is gepubliceerd in The Journal of The American Medical Association.
Onderzoekers hebben uitgevonden dat de meeste sterftegevallen als gevolg van hartfalen, gerelateerd zijn aan het eten van te veel zout. Citroen schil en citroensap hebben bewezen een effectieve manier te zijn om het zout in ons dieet te verminderen.
Het citroen seizoen is weer begonnen. De verse Australische citroenen, geteeld in Queensland, zijn overal verkrijgbaar. In de zomer is dit wel anders. Dan worden er vooral importcitroenen, meestal uit de V.S., verkocht.