Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Grote volumes opgeslagen voor beperkte tijd"

BelgiŽ: grote vraag naar diepvriesopslag

Tholen - Bedrijven die diepvriesopslag verhuren zitten momenteel in een positieve periode. Er is namelijk een toegenomen vraag naar opslagruimte voor diepvriesaardappelproducten. Dit bevestigt Pascal Braecke van Braecke Trading. "Het is veel drukker dan anders."

Grote volumes die een beperkte tijd opgeslagen worden
Romain Cools van Belgapom geeft aan dat dit met name komt vanwege vertraging in de scheepvaart. "Momenteel is er vertraging van enkele weken in de maritieme verscheping van deze producten te zitten. Dit heeft direct invloed omwille van de grote capaciteit in onze industrie en de relatief beperkte beschikbare vrije diepvriesopslag in ons land. In de praktijk gaat het dus om grote volumes die gedurende een beperkte tijd moeten opgeslagen worden."

Hij geeft aan dat diverse verwerkers wel hebben geÔnvesteerd of investeren in vrieshuizen. "Maar dit is soms onvoldoende, en dan krijg je snel een grote vraag naar beschikbare vriesruimte voor tijdelijke stockage. Zo ontstaat onmiddellijk een perceptie over 'gigantische stockage' en 'problemen in de sector'. Het opvangen van de pieken in de sector is een opportuniteit voor externe vrieshuizen die ook andere producten dan aardappelproducten kunnen stockeren."

40.000 palletten per week

Romain geeft aan dat het volume enorm is. "Om alles in perspectief te stellen: In BelgiŽ wordt jaarlijks 1,4 miljoen ton diepvriesproducten geproduceerd. Dit is goed voor een gemiddelde van 27.000 ton per week of 40.000 paletten. Langdurige opslag is dan ook geen optie voor onze sector, dat lijkt me duidelijk. Vandaar de kernfunctie van de logistieke afdelingen in onze bedrijven", besluit hij.

Voor meer informatie:
Romain Cools
Belgapom
T +32 (0)9 339 12 49
www.belgapom.be

Publicatiedatum: 3-4-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: