Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
BayWa wil bedrijfsresultaat weer verbeteren na moeilijk jaar

De omzet van het internationale handels- en dienstverleningsconcern BayWa uit München steeg in het afgelopen boekjaar 2016 met zo'n 3 procent naar 15,4 miljard euro (2015: 14,9 miljard euro). Hoewel de fruithandel en de energiehandel bij het jaarresultaat recordwaarden bereikten, verlaagden de aanhoudend moeilijke en zeer volatiele agrarische handelsmarkten het EBIT van het totale concern naar 144,7 miljoen euro (2015: 158,1 miljoen euro).

Voor 2017 wil BayWa het resultaat binnen de agrarische bedrijfstak weer duidelijk vergroten en daarmee ook het EBIT van het concern verhogen. Klaus Josef Lutz, bestuursvoorzitter van BayWa, ziet hiervoor goede mogelijkheden. Binnen de internationale agrarische handel gaat BayWa uit van een verdere stijging van het omzetvolume. Daarnaast wil het bedrijf profiteren van de activiteiten van de begin 2017 verworven specialiteitenhandelaar Thegra Tracomex Group, die onder andere in biologisch graan handelt. Door de optimalisatie van het ingezette kapitaal moet bovendien de rentabiliteit van de agrarische handel verhoogd worden. BayWa wil in het bijzonder vaart zetten achter de uitbreiding van de lucratieve handel in specialiteiten. Zo is BayWa in februari dit jaar, behoudens de toestemming van de verantwoordelijke instanties, gestart met de teelt en handel van premiumtomaten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Van de binnenlandse agrarische handel verwacht BayWa eveneens betere resultaten in het lopende jaar aangezien stijgende prijzen voor agrarische producten weer tot meer liquiditeit en investeringsbereidheid in de landbouw zouden kunnen leiden.

Publicatiedatum: 3-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: