Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Duitse asperges worden gestoken

De start van het aspergeseizoen 2017 staat voor de deur. In Duitsland worden de eerste asperges reeds gestoken. De hoeveelheden zijn momenteel echter nog beperkt, deelt het 'Deutsche Bauernverband' (DBV) mee. Door de stijgende temperaturen kan men vanaf half april rekenen op grotere hoeveelheden asperges op de markt. Dit is echter wel afhankelijk van het weer van de komende dagen.

In het afgelopen jaar bedroeg de Duitse aspergeoogst circa 120.000 ton. De Duitse oogst is voldoende om iedere Duitsers van circa 1,5 kilogram asperges te voorzien. De aspergetelers verwachten dat de oogst dit jaar op ongeveer dezelfde hoeveelheid uit zal gaan komen. Maar ondanks alle prognoses bepalen nog altijd de temperatuur en hoeveelheid zonneschijn de groei van de asperges zoals bij geen andere groente en daarmee ook de totale oogst. Aangezien het aanbod de prijs bepaalt, is er momenteel nog geen prijsprognose mogelijk. Maar aan het begin van het seizoen valt er niet te rekenen op lagere prijzen dan vorig jaar.

In Duitsland teelt men op circa 22.000 hectare asperges. De belangrijkste teeltregio's zijn Niedersachsen met 4.929 hectare, gevolgd door Nordrhein-Westfalen (3.724 hectare), Brandenburg (3.345 hectare), Bayern (3.088 hectare) en Baden-Württemberg (2.307 hectare). De kleinste teeltregio ligt in Saarland met 47 hectare. Ook in Hessen (1.877 hectare), Rheinland-Pfalz (1.180 hectare), Sachsen-Anhalt (607 hectare), Schleswig-Holstein (400 hectare), Thüringen (315 hectare), Mecklenburg-Vorpommern (219 hectare) en Sachsen (237 hectare) teelt men asperges.
Publicatiedatum: