Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vrijhandelsverdragen cruciaal voor Europese agrofoodsector

Achter de namen TTIP, CETA en TTP gaan vele uren van onderhandelingen schuil die soms mislukten of onderbroken werden maar die tot doel hadden om internationale verdragen tot stand te brengen voor de handel in goederen tegen een gereduceerd of nultarief. 

Vandaag de dag is er haast geen economie in de wereld die handelsakkoorden niet op zijn politieke agenda heeft staan. Met name de agrofoodsector heeft belang bij dergelijke verdragen. Uit een onlangs verschenen onderzoek van de Europese Commissie blijkt namelijk dat handelsakkoorden bijdragen aan een grotere afzet en het behoud van werkgelegenheid binnen deze sector. 

Eurocommissaris voor de landbouw, Phil Hogan, legt uit dat de onlangs gesloten handelsverdragen met Mexico, Zuid-Korea en Zwitserland de waarde van de agrofoodexport van de EU met ruim één miljard euro hebben vergroot, waardoor duizenden banen binnen de sector behouden kunnen blijven. 

Gevoelige sector
De agrofoodsector is echter wel een sector die kwetsbaar is voor de bepalingen die in deze verdragen opgenomen zijn. De Europese sector vraagt zich  dan ook voortdurend af of er wel sprake is van concurrentie op gelijke voorwaarden. EU-woordvoerder Dimitri Barua heeft in het kader hiervan laten weten dat deze 'kwetsbare' sector in dit opzicht nog beter beschermd dient te worden.


Bron: EFEagro.com

Publicatiedatum: 11-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: