Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Huismerk Unes in heel Italië beschikbaar via Amazon

Rewe heeft sterke groei in jaaromzet

Quidsi van Amazon wordt gereorganiseerd
Amazon.com is van plan om deze zomer 263 banen te saneren bij zijn noodlijdende unit Quidsi. Quidsi was tot nu toe gericht op babyproducten. Het team van software-ontwikkelaars van Quidsi gaat zich nu richten op het ontwikkelen van technologie voor de bezorgdienst Amazon Fresh. (Reuters)

India versoepelt mogelijk regels voor buitenlandse retailers

Op aandringen van internationale retailers als Wal-Mart en Tesco gaat de Indiase minister-president Narendra Modi met november beslissen of India klaar is voor minder strenge regels voor supermarktketens. Op dit moment mogen buitenlandse groothandelsketens voor 100% in een Indiase vestiging investeren. Als buitenlandse investeerders echter toegang tot de supermarktsector willen, mogen ze alleen een holding van 100% aanhouden voor het openen van Indiase vestigingen. Dit dwingt de retailers om hun bedrijfsvoering geheel aan te passen, in plaats van het bestaande buitenlandse bedrijfsmodel mag worden toegepast. (esmmagazine.com)

Booker van Tesco heeft verminderde omzet
Booker, de Britse groothandelaar die in januari toestemde met een overname door Tesco van £3,7 miljard (€4,3 miljard), heeft in zijn vierde kwartaal jaar op jaar minder omzet behaald. De reden hiervoor is de afname in omzet van tabak door het verbod op tabak in de schappen en de beperkingen die voor de vormgeving van tabaksproducten zijn opgelegd. Booker levert aan de buurtwinkelketens Budgens, Londis, Happy Shopper en Premier. Ook is Booker verantwoordelijk voor de cash & carry-keten Makro. De groepsomzet steeg in de 12 weken tot 24 maart met 0,5%, terwijl de like-for-like-omzet toenam met 0,7%. (Reuters)

VS: Whole Foods verliest consumenten
Whole Foods verliest in rap tempo zijn vaste consumenten. Volgens analisten van Barclay is de biologische supermarktketen in de afgelopen 18 maanden ongeveer 14 miljoen consumenten kwijtgeraakt. "De afname aan winkelverkeer is enorm," aldus Barclays. De analisten speculeren dat veel van de voormalige vaste klanten van Whole Foods nu hun biologische producten halen bij de meer conventionele concurrent Kroger. (foxnews.com)

Carrefour haalt GPA in als grootste supermarkt van Brazilië
Carrefour heeft in 2016 qua omzet Grupo Pão de Açúcar (GPA) ingehaald. Daarmee werd Carrefour in dat jaar de grootste supermarktketen van Brazilië. Volgens statistieken van de Braziliaanse branchevereniging voor supermarkten (ABRAS), sloot Carrefour het jaar af met een omzet van BRL 49,1 miljard (€14,4 miljard). GPA, dat in handen is van de Franse retailgroep Casino, zakte daardoor naar een tweede plaats. GPA had een omzet van BRL 44,9 miljard (€13,2 miljard). Op de derde plaats stond Walmart Brazil met BRL 29,4 miljard (€8,67 miljard). (esmmagazine.com)

Duitsland: Rewe heeft sterke groei in jaaromzet
De omzet van 2016 voor de Duitse Rewe-groep steeg met 5% tot €54 miljard. De omzet in de thuismarkt nam met 2,1% toe tot €39 miljard. Het discountmerk Penny had een omzettoename van 2,3%, terwijl het nationale supermarktsegment met 3,9% groeide tot €18,4 miljard. De groei in omzet werd bereikt door de optimalisatie va het assortiment. 2016 had de hoogste mate van groei voor het AGF-segment ooit. Winkels van Rewe in de rest van de wereld hadden een omzettoename van 4,4% tot €8,5 miljard. (igd.com)

VS: Amazon werkt samen met Fresh Thyme
Amazon is een partnerschap aangegaan met Fresh Thyme Farmers Market in de regio van Milwaukee. Eerder werd bekend gemaakt dat Amazon is begonnen met thuisbezorging in dezelfde regio. Dankzij de samenwerking met Fresh Tyme Farmers Market kunnen nu ook versproducten worden geleverd. (bizjournals.com)

Jim Pattison neemt lokale keten in Canada over

De Jim Pattison Group, die onder andere de Overwaitea Food Group in bezit heeft, heeft de keten Quality Foods overgenomen. Quality Goods heeft een netwerk van 13 vestigingen in de regio van Vancouver. De Jim Pattison Group is bezig om een opmars te maken in het oosten van Canada. De groep wil in de komende vijf jaar meer dan 50 vestigingen openen, waarbij met name wordt gefocust op de regio's Saskatchewan en Manitoba. (igd.com)

VS: Colleen Wegman benoemd tot CEO van Wegmans

De supermarktketen Wegmans heeft bekendgemaakt dat Colleen Wegman is aangesteld als directeur en CEO van het bedrijf. De huidige CEO van de keten en tevens de vader van Colleen Wegman, Danny Wegman, zal in functie blijven als voorzitter van de raad van bestuur.  (auburnpub.com)

VS: Costcutter opent derde winkel met focus op food-to-go

Costcutter Supermarkets heeft een derde pilot-winkel geopend voor zijn nieuwe format "Shopper First". Met dit format wil Costcutter meer omzet genereren en retailers meer toegang geven tot informatie over de profielen van verschillende consumenten. (kamcity.com)

De ontwikkelingen van DIA in Latijns-America
klik hier om het artikel te lezen.

Waitrose komt met eerste Engelse frambozen

Waitrose heeft als eerste supermarkt van het jaar Britse frambozen in de schappen. Het vroege frambozenras Berry Jewel heeft een extra-groot formaat en is binnenkort in de Waitrose vestigingen verkrijgbaar. Het fruit wordt geproduceerd in Runcton vlakbij Chichester door de teler Harry Hall. Hall levert al sinds 1994 zachtfruit aan Waitrose. 

Huismerk Unes in heel Italië beschikbaar via Amazon
De Italiaanse supermarktketen Unes heeft aangegeven dat het huismerk Il Viaggiator Goloso in het hele land beschikbaar gaat zijn via Amazon. Eerder is met succes een proefperiode gehouden met Amazon Prime in de regio van Milaan. Het nieuwe besluit werd aangekondigd Unes-CEOMario Gasbarrino in een interview met BisceglieinDiretta. (igd.com)

Omzet van Spar in Hongarije stijgt met 5,2%
De Hongaarse supermarktketen Spar Magyarország had in 2016 een toename in jaaromzet van 5,2% tot HUF 516 miljard (€1,67 miljard). Dit meldde directeur Gabriella Heiszler, aldus de Hongaarse nieuwsdienst MTI. (bbj.hu)

Domino's gebruikt robots voor thuisbezorging
De pizza-bezorger Domino's gaat door middel van samenwerking met Starship Technologies gebruik maken van robots om bestellingen bij consumenten te krijgen. De eerste robots komen mogelijk in de komende twee maanden al in actie in de Duitse stad Hamburg. (chainstoreage.com)
Publicatiedatum: 31-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: