Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ui, wortel en (poot)aardappel krijgen prioriteit"

Provincie Flevoland steunt Agrofoodcluster Noordoostpolder opnieuw

Stichting Agrofoodcluster Noordoostpolder heeft voor de uitvoering van de tweede tranche van het project Agrofoodcluster Noordoostpolder een bijdrage van maximaal 409.316 euro gekregen. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het herijkte projectplan dat de stichting heeft ingediend.

Het Agrofoodcluster is een samenwerkingsverband van bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen in de agrofoodbranche. Het cluster richt zich met name op het verspreiden van kennis en aanjagen van innovatie, het genereren van business en het anticiperen op nieuwe ontwikkelingen binnen en buiten de aardappel- en uiensector. De komende 2 jaar wil het Agrofoodcluster haar positie als onafhankelijke verbindende projectorganisatie met een zeer uitgebreid en goed onderhouden netwerk verstevigen.

De focus ligt daarbij vooral op de open teelten, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de (poot)aardappel, ui en wortel. Activiteiten die de 2e tranche op de planning staan zijn de realisatie van een fysiek en virtueel centrum voor kennis, innovatie en business/promotie. Ook zal de Stichting zich bezighouden met de organisatie van World Potato City in Emmeloord.

Bron: Provincie Flevoland
Publicatiedatum: