Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50% minder blutsschade bij fruit dankzij box met pocketbodem

Speciaal voor het transport van voedingsproducten zoals groenten en fruit ontwikkelde Schoeller Allibert een unieke pocketbodem voor zijn big boxen. Dankzij zijn unieke bodemontwerp met pockets of uitsparingen beginnen voedingswaren zoals appelen en peren tijdens het transport niet te rollen in een big box met pocketbodem. Het resultaat is significant. Wanneer het vervoerd wordt in een box met pocketbodem, loopt het fruit maar liefst de helft minder blutsschade op dan bij het vervoer in een box met een traditionele vlakke bodem. Dat blijkt uit een officiële schudtest die werd uitgevoerd door het Vlaams Centrum voor Tuinbouwproducten in Heverlee.



Ideaal voor appels en peren
De schudtest vergeleek de blutsschade die stukken fruit oplopen in big boxen met een vlakke bodem met deze in big boxen met een pocketbodem. Voor de test werden beide, met appelen gevulde boxen geschud, zoals tijdens een tractor- en een vrachtwagentransport. Na de simulatie werd het fruit beoordeeld op blutsschade. Het verschil tussen de invloed van de vlakke bodem en de pocketbodem was opmerkelijk. Waar de appels in de box met vlakke bodem een gemiddelde blutsoppervlakte vertoonden van 7,63 cm², liepen de appels in de box met pocketbodem slechts een blutsoppervlakte van 4 cm² op. "Dankzij het unieke bodemontwerp met pockets neemt de blutsschade dus met de helft af," bevestigt Ludo Gielen, die aan het hoofd staat van het innovatieteam van Schoeller Allibert. "Dankzij de uitsparingen wordt het fruit als het ware vastgehouden tijdens het transport, waardoor het minimaal verschuift. Bovendien beschikken deze boxen met uitsparingen over een groter volume. En dankzij de ventilatie is hij ook nog eens ideaal om de producten kwalitatief in te bewaren. De kruisvormige bodem is tot slot zo ontworpen dat deze extreem stijf is, wat ook het gestockeerde fruit ten goede komt." Boxen met een pocketbodem, zoals bijvoorbeeld de Max Agri 1210 en Maximus 1210 , worden over heel Europa gebruikt door grote landbouwbedrijven en Schoeller Allibert heeft meer dan 500.000 stuks in omloop. Nu krijgt de 1200 x 1200 mm footprint ook deze betere uitvoering. De boxen kunnen op maat van de klant uitgevoerd worden. Zo maken veel perentelers bijvoorbeeld gebruik van boxen met een geperforeerde bodem en gesloten wanden.



Meer volume, betere prestaties
De Maximus zal in mei 2017 in productie gaan bij Schoeller Allibert in Frankrijk. De Benelux markt zal dan al bediend kunnen worden. De vraag is groot en de eerste bestellingen worden midden mei al uitgeleverd.
 
Schoeller Allibert België betrekt in de zomer een gloednieuwe vestiging in Beringen en zal dan ook van daaruit produceren en leveren. Een van de eerste producten die in Beringen van de band zal rollen, is de nieuwe big box Maximus 1212. Deze vernuftige big box met pocketbodem zal maar liefst 35 liter meer volume hebben dan de grootste box op de markt. De Maximus 1212 zal een laadcapaciteit van 500 kg hebben en kan tot negen hoog gestapeld worden. "Hij is niet enkel praktisch hanteerbaar," vervolgt Ludo Gielen. "Maar stelt onze klanten in bijvoorbeeld de landbouwsector ook in staat om de opslagruimte voor hun oogst te minimaliseren én het laadvermogen van hun vrachtwagens te optimaliseren. Dat betekent minder trucks op de weg én lagere logistieke kosten." Bovendien is de Maximus® aan het eind van zijn lange levensduur 100% recycleerbaar. De big box kan ook gemakkelijk gepersonaliseerd worden met het logo van de klant.

Voor meer informatie:
België
info.leopoldsburg@schoellerallibert.com
T: +32 11 39 38 38

Nederland
info.hardenberg@schoellerallibert.com
T +31 523 28 89 00


 
Publicatiedatum: