Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Behoefte aan verpakkingsoplossingen in Zuid-Duitsland

De teelt en de voedselverwerkende industrie in Zuid-Duitsland zijn vergeleken met de rest van Duitsland kleinschalig en traditioneel. Familiebedrijven hebben vaak meerdere inkomstenbronnen en hebben moeite hun concurrentiepositie te behouden, omdat ze de noodzakelijke modernisering van het bedrijf vaak niet kunnen financieren en te maken hebben met opvolgingsproblematiek. Door de lokale overheid wordt meer ruimte gecreëerd om de landbouw te moderniseren door een versoepelde regelgeving en een verbeterd investeringsklimaat. De productiviteit in Baden-Württemberg is de laatste decennia sterk toegenomen.

Brancheorganisatie Landesverband
Baden Württemberg Bijna alle landbouwbedrijven in Baden-Württemberg zijn aangesloten bij het Landesbauernverband Baden-Württemberg (LBV). Het LBV, met het hoofdkantoor in Stuttgart, zet zich in voor de maatschappelijke, politieke en economische belangen van haar ruim 36.000 leden. De organisatie behartigt de belangen van teeltbedrijven op regionaal niveau met activiteiten die bijdragen aan maatschappelijke acceptatie en een positief imago van de sector in Baden-Württemberg. Op nationaal en Europees niveau ondersteunt het LBV haar achterban met politieke lobby-activiteiten.

Adviesloket
Het LBV is onderverdeeld in 24 Kreisbauernverbände, de organisaties die in de regio of gemeente(Landkreis) verantwoordelijk zijn voor het contact met de leden. Agrarische ondernemers worden ondersteund en geadviseerd op veel verschillende gebieden, zoals subsidieregelingen, bedrijfsoverdracht of –beëindiging, boekhouding en belasting. De organisatie biedt ook juridisch advies en een breed pakket aan praktijkgerichte cursussen.

Evenement: Landwirtschaftliches Hauptfest
Elke vier jaar vindtBig in Baden Württemberg het zogenaamde Landwirtschaftliches Hauptfest plaats. Tijdens dit evenement met diverse landbouwthema's wordt onder andere een tentoonstelling georganiseerd waar de nieuwste producten, technieken en diensten van de regionale teelt getoond worden. De volgende editie vindt van 29 september tot 7 oktober 2018 in Stuttgart plaats op het terrein van de Canstatter Wasen.

Kansen voor het Nederlandse agro-bedrijfsleven
Zuid-Duitsland vormt een grote deelmarkt van 27 miljoen mensen. Dat is 33 procent van alle Duitse consumenten met een relatief grote koopkracht en een behoefte aan kwaliteitsproducten. De Nederlandse agrobusiness kan hierop inspelen door de teelt en voedselverwerkende industrie innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van logistiek, techniek en verpakkingen die bijdragen aan duurzame regionale producten. Daarnaast zijn er kansen op de Zuid-Duitse markt via regionale samenwerking met veel kleine bedrijven. Het LBV kan de Nederlandse agrosector ondersteunen door toegang tot de agrarische ondernemers binnen Baden-Württemberg te faciliteren. Ze staan immers dichtbij deze ondernemers.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: 7-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: