Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi Nord gaat warmte/koude-systemen op propaan toepassen

In samenwerking met supermarktketen Aldi Nord heeft Viessmann een propaan gebaseerd energiesysteem Ė genaamd ESyCool green Ė ontwikkeld dat tien supermarkten moet gaan verwarmen en koelen. Het systeem is gelanceerd op de retailbeurs EuroShop 2017, die onlangs plaatsvond. 'ESyCool green' is een efficiŽnt energiesysteem dat de energiestromen in een supermarkt controleert en optimaliseert. 'ESyCool green' werkt op basis van warmtepompen in combinatie met koelmeubels, koelcellen, een geÔntegreerde ijs-energieopslageenheid en een fotovoltaÔsche systeem.

Aanzienlijke energiebesparing
Viessmann heeft in 2015 voor het eerst een systeem op basis van het natuurlijke koudemiddel propaan geleverd in een Aldi Nord-winkel. Gedurende een 12 maanden durende testperiode werd de werking, veiligheid en energie-efficiŽntie van de installatie gemonitord. Nadat daarbij een aanzienlijke energiebesparing werd vastgesteld, heeft het bedrijf eind 2016 en begin 2017 twee nieuw gebouwde Aldi Nord-winkels in Schleswig-Holstein voorzien van het ESyCool-systeem.

Natuurlijke koudemiddelen

Christian Fleck, managing director van Aldi's regionale dochteronderneming in Scharbeutz: "Een deel van ons moderniseringsproces bestaat uit het meer energie-efficiŽnt en duurzaam maken van onze winkels. Om dit te doen, maken we meer gebruik van milieuvriendelijke en natuurlijke koudemiddelen. We willen het aandeel van energie die wordt opgewekt door middel van fotovoltaÔsche panelen en koud/warm-powerpacks aanzienlijk vergroten."

Verlaging van levenscycluskosten

Aldi Nord investeert aanzienlijk in efficiŽnte koeling en verwarming met behulp van warmtepompen. Op basis van de resultaten tot nu toe zullen nog eens tien Aldi Nord-winkels worden uitgerust met het koud/warm-luchtsysteem EsyCool green. Voor een supermarktexploitant betekent dit een energiebesparing van ongeveer 15 procent en een aanzienlijke verlaging van de levenscycluskosten, dit in vergelijking met conventionele koelsystemen.

Bron: Koudeenluchtbehandeling.nl

Publicatiedatum: 3-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: