Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Brits geteelde producten op lokale markten als kwaliteitsproduct aangeprezen

De Britse glastuinders beginnen langzaam hun eerste oogsten binnen te halen. Volgens de meest recente gegevens van marktinlichtingendienst ProduceView zijn de eerste Britse komkommers weer in diverse Britse supermarktschappen te vinden.Het onderzoek van ProduceView vond Britse komkommers in de supermarkten Sainsbury, Asda en Morrisons, waar ze de Spaanse en Nederlandse producten hebben vervangen. Britse supermarkten Tesco en Aldi kochten vorige week hun komkommers nog steeds van Nederlandse handelaren, terwijl Lidl, Waitrose en M&S nog steeds Spaanse komkommers aanboden. De prijzen lagen tussen 49 pence (Aldi en Lidl) en 55 pence (Asda en Waitrose) voor een komkommer.

Jammer genoeg waren komkommers vorige week nog steeds het enige Britse product dat bij de supermarkten te vinden was. Alhoewel we op Twitter zagen dat enkele Britse telers de eerste rijpe vruchten al in hun kassen hebben gevonden, zijn de supermarkten nog steeds sterk afhankelijk van geÔmporteerde kasproducten. Is dit misschien omdat sommige Britse tomaten door lokale wederverkopers, restaurants en supermarkten als kwaliteitsproducten worden aangeboden?
Aankondiging door lokale restaurants van de ontvangst van speciale tomaten van Nutbourne Nursery.


Supermarkten, die rode paprika's aan willen bieden, moeten het ook nog steeds doen met importproducten uit IsraŽl (Tesco, 50p per paprika), Nederland (Asda, 60p) en Spanje (Sainsbury - 50p, Morrisons - 60p, M&S - 50p, Lidl - 50p en Aldi - 47p).

Dit geldt ook voor troscherrytomaten. ProduceView vond alleen Marokkaanse, Spaanse en Portugese  trostomaten bij de Britse supermarkten.Dit artikel is opgesteld met gegevens van ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse retail verslagen:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
Verenigd Koninkrijk
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk

Publicatiedatum: 31-3-2017

  

Reacties:


Als ik zo naar de tomatenfoto van Nutbourne kijk dan vraag ik me af hoe oud een tomaat van Nutbourne moet zijn om als kwaliteitsproduct te worden bestempeld. De titel langgerijpt kan ook van toepassing zijn. Toch minster 8 dagen oud zeker!

Het kan toch wel beter hoop ik, ook in Engeland.
Peter van Zeijl, Wateringen - 31-3-2017 15:43:40


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: