Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe containerdienst Seatrade Blue tussen Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Peru

London Container Terminal (LCT) in Tilbury heeft een nieuwe snelle reeferdienst tussen Nieuw-Zeeland, Peru en de Amerikaanse oostkust opgezet. De 'Meriden'-dienst werkt met acht schepen van 2.500 TEU, waarvan er vier speciaal gebouwd zijn voor deze dienst. Het eerste schip zal deze week in het Verenigd Koninkrijk aankomen.

De nieuwe lijndienst zal de bestaande dienst tussen Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk met negen dagen verkorten en de frequentie van schepen die op weg gaan naar het noorden verbeteren. De dienst zal zowel reefer als droge ladingen vervoeren met grote volumes appelen, kiwi's, diepvriesproducten, wijn uit Nieuw-Zeeland en fruit, groenten en diepgevroren vis uit Peru en de Amerikaanse oostkust.

De eerste lading kiwi's uit Nieuw-Zeeland zal naar verwachting op 27 april arriveren in Zeebrugge. Vanaf 23 mei zullen de kiwi's ook in containers worden vervoerd. Zeebrugge is Zespri's toegangspoort tot Europa vanuit Nieuw-Zeeland. In 2016 werd er bijna 140.000 ton kiwi's behandeld in de haven van Zeebrugge, wat gelijkstaat aan ongeveer 1,2 miljard stuks.

Het zusterbedrijf van Seatrade, Streamlines, vaart al naar Londen sinds de aanvang van de Blue Streamdienst in 2016, een andere reeferdienst die Centraal-Amerika verbindt met het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De route van de Meriden-dienst zal zijn: Rotterdam, Duinkerken, Le Havre, Papeete, Noumea, Nelson, Napier, Tauranga, Callao, Paita, Philadelphia, Zeebrugge & Tilbury.
Publicatiedatum: