Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Farm Frites start fritesfabriek van 70.000 ton in Argentinië

Eerder deze maand kwam Farm Frites met het plan een aardappelverwerkingsfaciliteit te vestigen in het Argentijnse Mar del Plata met een jaarlijkse capaciteit van 70.000 ton (eindproduct).Het grootste deel zal naar verwachting naar Brazilië worden geëxporteerd via de haven van Mar del Plata. Voor de stad Mar del Plata, beter bekend om z'n stranden dan industrie, is de aankomst van een multinationaal bedrijf als Farm Frites in een tijd van hoge werkloosheid heel goed nieuws.

Verwacht wordt dat de productie van diepvriesfrietjes van Farm Frites directe werkgelegenheid zal creëren voor 200 mensen. Aangezien voor de productie van 70.000 ton diepvriesfriet zo'n 140.000 ton verse aardappelen nodig is (gelijk aan ongeveer 7% van de gehele Argentijnse aardappelproductie), is het duidelijk dat dit grote gevolgen zal hebben voor het landbouwgebied rond Mar del Plata.

De voorzitter van de havenadministratie, Martin Merlini, benadrukte dat de export van diepvriesproducten "uiteraard de operationele capaciteit van de haven verhoogt en veel werk oplevert."

source: potatopro.com

Publicatiedatum: 3-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: