Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje, India en Chili grootste concurrenten Egyptische druivensector

Easy Food Egypte exporteert sinds twee jaar verschillende druivenrassen, waarvan Sugraone, Red Flame, Crimson en Red Globe de belangrijkste zijn. Het fruit wordt geëxporteerd naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Malediven, Malta en Italië. "Vorig jaar exporteerden we zo'n 50 containers en hebben we niets van onze productie op de binnenlandse markt afgezet," legt directeur Mahmoud Saeed Khairy uit. Het bedrijf is echter niet de enige aanbieder van druiven op deze markten en het rekent Spanje, India en Chili tot zijn grootste concurrenten.


"Vorig jaar produceerden we voldoende druiven om 50 containers mee te vullen en dit jaar hebben we onze exportdoelstelling verhoogd naar 60 containers," vervolgt Saeed Khairy. Het nog te vroeg in het seizoen om iets te zeggen over de prijzen. De gemiddelde kiloprijs van vorig seizoen, die €0,41 bedroeg, kan voorlopig als referentieprijs dienen.


Voor meer informatie:
Eng. Mahmoud Saeed Khairy/CFO
Easy Food Egypt 
20 salah salem st. Atarin 4th floor 
Alexandria, Egypt 
Tel: +20 3 4864223 / +20 100 146 29 16
 
Publicatiedatum: