Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechte vooruitzichten voor Snowpears in China

2016 was een goed jaar voor het Snowpear ras uit de Chinese regio Hebei. Niet alleen nam de productie toe tot een recordvolume, maar ook de kwaliteit was uitstekend. De vooruitzichten voor 2017 zijn volgens experts in de sector echter minder positief.



Het koude weer aan het begin van het jaar heeft de oogst voor Snowpears versneld, wat invloed heeft gehad op de smaak van het fruit. Ook zien de Snowpears er daardoor minder goed uit en is al met al de gemiddelde kwaliteit verminderd. Toen de Snowpears op de markt kwamen, liep de vraag vanuit de consument fors terug. Hierdoor is het omzetvolume afgenomen en is de vraag gedaald. 



Een ander probleem is dat het grote volume van vorig jaar heeft geleid tot een grote hoeveelheid Snowpears in opslag. Het overschot van vorig jaar dat dit jaar op de markt kwam heeft daarom geleid tot een verdere daling van de marktprijs. De prijs van Snowpears is in de teeltgebieden op dit moment hoger dan vorig jaar. Deze stijgende prijs heeft druk gezet op eind van de leveringsketen. Hoewel veel opslag en een hoge prijs goede vooruitzichten met betrekking tot omzet geeft voor de telers, plaatst dit ook een zware druk op fruitwinkels. Kosten voor verpakking en rente worden een struikelblok voor bedrijven die Snowpears verkopen.


 
Verder is er sprake van een veranderend politiek klimaat en een fluctuerende wisselkoers. De EU en de VS hebben hun vereisten voor residuen van gewasbeschermingsmiddelen verscherpt. De combinatie van al deze factoren heeft ervoor gezorgd dat het exportvolume voor Snowpears jaar op jaar duidelijk is afgenomen. De situatie heeft het concurrerend vermogen van de Snowpears op de internationale markt verzwakt.
 

� (碼) [mǎ]

  • weight
  • number
  • code
  • to pile
  • to stack
  • classifier for length or distance (yard), happenings etc
Publicatiedatum: