Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bulgarije: Nieuwe groenten en fruit verwerkingsfabriek

In het Bulgaarse dorpje Dagonovo zal een faciliteit gebouwd worden voor de bewerking van biologische groenten en fruit. Het project wordt ontwikkeld door het Bio Organic Bulgaria uit Sofia. Zij zullen €2,8 miljoen in het nieuwe bedrijf investeren. Er zullen vooral diepvries en gedroogde producten worden geproduceerd. 

Eind september of begin oktober zal het complex klaar zijn. De verwachte productie van de diepvriesproducten is 5 ton. Het terrein is 2.270 vierkante meter groot. Hierop zullen ook een klein kantoor en gezondheidscentrum komen te staan. Stoichkov: "Mijn oorspronkelijke plan was om een centrum voor een gezonde levensstijl aan te bieden. Mensen moeten meer groenten en fruit eten."

Bio Organic Bulgaria koos voor Dagonovo vanwege de gunstige locatie. Stoichkov: "Het dorpje ligt aan de hoofdweg naar de stad Sofia. 100 kilometer verder bevinden zich dorpjes in de regio's Plodovitovo en Sandanski. In deze regio's is de landbouw erg in ontwikkeling." Het bedrijf wil uit Plodovitovo en Sandanski de onbewerkte producten halen. Als noodoplossing kan de firma groenten en fruit uit Griekenland importeren. Ook kunnen ze producten van lokale telers kopen, zolang de producten voldoen.

Bron: capital.bg

Publicatiedatum: 4-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: