Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Guatemala profiteert van krappe aanvoer Mexicaanse mango's

Het mangoseizoen in Guatemala is prima begonnen dankzij de goede kwaliteit van het fruit. Op met name de Amerikaanse markt is Mexico een concurrent van Guatemala vanwege zijn lagere transportkosten. Momenteel zijn de volumes uit Mexico echter kleiner, wat de eerste vier weken van het seizoen gunstig geweest is voor de mangosector in Guatemala. De afzet en distributie zijn normaal verlopen," vertelt Mauro Suazo van Pompano Beach in Florida.



Mauro legt uit dat het exportseizoen in Guatemala volgens plan in week 10 is gestart. "Tot nu toe (week 14) is het een succesvol seizoen geweest en de markt is erg ontvankelijk, met name voor de kleine kalibers (10 en 12). Dankzij de bescheiden volumes uit Mexico, de zachte Amerikaanse winter en het voorjaar dat begonnen is, denk ik, dat de markt voor mango's in de Verenigde Staten dit seizoen goed zal zijn."



De berichten over de aanvoer uit Mexico zijn nogal tegenstrijdig. "Sommigen beweren dat de aanvoer in april klein zal zijn maar dat er in mei grote volumes verwacht worden. Mocht dit inderdaad het geval zijn dan zal Guatemala zijn seizoen eerder afsluiten voordat de grote aanvoer uit Mexico op gang komt," legt Mauro uit.



Suazo Agro International heeft ongeveer 100.000 dozen van zijn vertegenwoordiging CYAFSA van Zacapa in Guatemala gekocht. Tot dusver is het fruit van goede kwaliteit en er zijn geen producten geweigerd. We hopen dat dit zo blijft."



Nu het seizoen vordert, moet Guatemala beslissen of het door zal gaan met de export van kleine kalibers (10 en 12) om de totale gemiddelde omzet te verhogen. "We weten dat het beter is om te exporteren wat de markt vraagt in plaats van je te focussen op wat de bomen voortbrengen. Dit is een dilemma waar telers/exporteurs telkens weer mee geconfronteerd worden maar de ervaring leert dat het soms beter is om minder te exporteren en meer te verdienen," aldus Mauro.


Voor meer informatie:
Mauro Suazo
Suazo Agro International, LLC
Global Produce Procures, Supply-Chain Developers & Agribusiness Consultants.
M: +954 773 3491
Tel/Fax: + 954 906 8683
Skype: suazo-mauro
Publicatiedatum: