Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese zuurkoolsector bijeen

In Stuttgart kwamen van 23 tot en met 25 april zestien vooraanstaande Europese producenten van zuurkool en soortgelijke producten in de EU bijeen om over de toekomst van de branche te praten. De deelnemers uit Nederland, Frankrijk, Polen en Duitsland lieten zich aan de hand van voordrachten informeren over de samenhang van mondiale ontwikkelingen op het gebied van economie, milieu en maatschappij en welke invloed deze ontwikkelingen op de vraag naar zuurkool hebben.



Zuurkool en soortgelijke gerechten zoals kimchi worden wereldwijd als bijzonder gezond en lekker eten gewaardeerd. De microbiologische en technologische kant van de productie vormden het tweede zwaartepunt tijdens het congres.

Tijdens het praktijkgedeelte van het congres bezochten de 42 deelnemers de zuurconserven- en azijnfabriek Hengstenberg in Bad Friedrichshall.

Nieuwe voorzitter
Naast een moment voor de uitwisseling van vakkennis was de branchebijeenkomst tegelijkertijd ook de jaarvergadering van de Europese vereniging van producenten van zuurkool en soortgelijke producten. Philipp Hengstenberg, directielid van het bedrijf Hengstenberg werd tot de nieuwe voorzitter van deze vereniging gekozen. Hij neemt voor de komende drie jaar de ambtstaken van Luca Zuccato uit Italiƫ over. In 2020 zal het volgende zuurkoolcongres plaatsvinden, vermoedelijk in Parijs.
Publicatiedatum: