Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: startschot voor asperges uit Beelitz

De allereerste asperges van dit seizoen uit het bekende Duitse aspergeteeltgebied Beelitz zijn er, meldt de Duitse website proplanta.de. Aspergeteler Ernst-August Winkelmann vertelde dat er afgelopen weekend zo'n 1,3 ton asperges in zijn bedrijf gestoken konden worden.

De asperges worden aanvankelijk alleen in boerderijwinkels verkocht. Telers hebben echter aangekondigd dat vanaf dinsdag de oogst echt van start zal gaan bij de aspergetelers in de regio. Ernst-August: "Het is een erg vroeg begin van de oogst. Afgelopen week werden er per dag aanvankelijk slechts zo'n 40 asperges per dag gestoken. Maar met iedere dag warmte schieten er echter steeds meer asperges uit de grond." Vorig jaar oogstte men in de gehele deelstaat Brandenburg bijna 20.000 ton asperges van 3.345 hectare, blijkt uit cijfers van het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat.
Publicatiedatum: