Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: bessenareaal licht toegenomen

In Zwitserland nam het bessenareaal het afgelopen jaar licht toe, namelijk met 2,4%. Over het algemeen is het areaal van de meeste producten toegenomen. Alleen bij frambozen (-5,6%) en rode bessen (-6,4%) nam het areaal af. In het huidige jaar is het aardbeienareaal weer iets toegenomen (+1,5%) en ook het blauwe bessenareaal is opnieuw gegroeid (+11,8%).

Bij de aardbeien is de trend naar 'modernere' teeltmethodes weer goed zichtbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld meer eenjarige dan tweejarige planten. De meest geteelde aardbeienrassen zijn Darselect, Clery en Joly. Het areaal van Elsanta is met circa 30% afgenomen. De rassen Joly, Asia, Flair en Salsa vertoonden daarentegen juist een duidelijke toename. Interessant is dat het aardbeienareaal opnieuw is toegenomen, terwijl de verkoop van aardbeien in de voorgaande jaren vooral tijdens de topperioden niet altijd gemakkelijk was.

De afname van het frambozenareaal is waarschijnlijk te wijten aan problemen rond de Aziatische fruitvlieg, die het moeilijk maken om de productie overeind te houden. Ondanks alle moeilijkheden zijn bij de andere bessen de arealen weer toegenomen. Bessen blijven namelijk een trend.
Publicatiedatum: