Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwkomer op de markt in noten en zuidvruchten, delicatessen en conserven

Lukassen Food Group start Selection Foods

Tholen - Waar veel grossiers stoppen met uitbreiding van het assortiment, gelooft de Lukassen Food Group juist in uitbreiding. Vanaf 1 april start de groothandel uit Nieuwegein met Selection Foods, een nieuwkomer op de markt in noten, zuidvruchten, delicatessen en conserven. Paul Dekker, gepokt en gemazeld in deze handel, is aangesteld als commercieel manager van het bedrijf. "We moeten verder in de foodbranche en kunnen het niet alleen meer van de groentezaken hebben. Ons assortiment vormt een mooie aanvulling voor retail, foodservice en versspecialisten, maar zeker ook voor de groentewinkel die de aansluiting niet wil missen."

Lukassen startte eerder onder private label met het aanbieden van pijnboompitten en dat nam zo'n vlucht dat er snel vraag kwam naar andere noten. "Naast pijnboompitten behoren walnoten, cashewnoten en amandelen tot de hardlopers. We bieden de hele range in alle soorten aan, zowel gebrand, gezouten, naturel als in de mix", vertelt Paul. "Het sourcen van de noten vergt momenteel best een uitdaging. We wachten nu op nieuwe oogst cashewnoten uit Vietnam en mooie walnoten uit Chili en de Verenigde Staten.""Maar we gaan een veel breder assortiment noten, zuidvruchten en delicatessen aanbieden. Zo zijn bij ons in het seizoen verse Italiaanse truffels van het merk 'Tartufi Alfonso Fortunati' te vinden. Deze truffels kunnen we binnen 48 uur leveren. Verder bieden we een mooi assortiment verse olijven en willen we in de toekomst ook olijfolie gaan aanbieden", vertelt Paul. "We verkopen ook een klein assortiment conserven met de merken Dole, Carmen en Colli Eugenei, onder meer bekend van de stoofperen."

"Verder gaat Selection foods ook mooie primeurs vanuit de Lukassen Food Groep promoten, zoals de Ready to Eat producten en rechtstreekse import uit Rungis onder de naam Frais a Table. Het voordeel van dit totaalassortiment is dat klanten alles onder één dak kunnen vinden. Dagelijks kunnen de klanten hun bestelling plaatsen bij hun eigen verkoper vanuit ons moderne distributiecentrum in Nieuwegein. Wij leveren vanuit Selection Foods van maandag tot en met vrijdag op elk gewenst adres", vertelt Paul.
 
"Naast de Nederlandse markt richten we ons tevens op de Duitse en Belgische markt. We kregen ook al de eerste aanvragen vanuit Zwitserland binnen. Aan mij de taak om van Selection Food een begrip te maken in de markt. Daarbij willen we ons onderscheiden met een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Kom maar snel eens kijken", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul Dekker
Selection Foods
Tel: 030 227 0649
paul@selectionfoods.nl
www.selectionfoods.nl

Publicatiedatum: 4-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: