Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Taiwan Nongyiyuan agricultural Co. Ltd.

Meer ananas uit Taiwan naar China

Volgens directeur Lin van Taiwan Nongyiyuan Agricultural is de ananasteelt in Taiwan bij toeval ontstaan. "In 1961 hebben zo'n 3.000 soldaten zich in Taiwan wegens de oorlog moeten vestigen. Ze hadden als opdracht om het braak liggende terrein weer productief te maken. Onder deze soldaten bevonden zich ook officieren en hun gezinnen, die zich moesten vestigen op boerderijen in Meinong en Qingjing. Samen met 248 soldaten werden ze gedwongen om rijst te verbouwen op een stuk land dat voornamelijk uit stenen bestond. De soldaten deden hun best, maar konden onmogelijk onder deze erbarmelijke omstandigheden rijst produceren. Het heeft zelfs geleid tot de dood van acht soldaten in het eerste jaar. Toen besloten ze in plaats van rijst zoete aardappelen, papaya's en ananas te telen. En dat werkte wel! De soldaten produceerden de beste ananas van niet alleen Pingtung-regio, maar van heel Taiwan," aldus de directeur. 


Telers produceren ananas

"Ik was een ondernemer die zich jarenlang in Taiwan bezig hield met vastgoed en de hotelsector. Bij toeval proefde ik eens ananas en ik was meteen verkocht. Na uitvoerig marktonderzoek en kennis opgedaan te hebben bij professionals, begon ik met ananas te telen en op de markt te zetten. Tot nu toe hebben we dankzij ananas van goede kwaliteit, een sterke bedrijfsreputatie en een sterk merk een stabiele klantenbasis in de markt van China op weten te bouwen


Het merk van Taiwan Nongyiyuan Agricultural Co. Ltd.

De ananassector is de belangrijkste sector van Taiwan. In de afgelopen jaren heeft het totale volume van ananas een stijgende trend laten zien. In 2016 werd de ananassector getroffen door een zware storm. De wortelen van veel ananasplanten raakten beschadigd doordat ze zolang onder water hadden gestaan. De maten van het fruit waren toen erg klein. Door de storm was het volume met 70% afgenomen. De schade was met name ernstig in de regio Pingtung, terwijl de situatie in Gaoxiong, Tainan en Jiayi beter was. De ananas, die we op dit moment telen, is echter beter dan die van voor de storm. Een deel ervan wordt deze maand geoogst."Ananas van hoge kwaliteit

"De ananasteelt wordt naast het weer ook be´nvloed door het teeltgebied en de bodem. De ananas van Pingtung is qua smaak en kwaliteit zo goed door de gunstige geografische ligging van deze regio in combinatie met een volwassen teeltsector en dito markt. Taiwan heeft een areaal van meer dan 10.000 hectare, waarvan 3.000 tot 4.000 zich in Pingtung bevindt. Doordat dit jaar het aanbod op de markt fors afnam, zijn de prijzen jaar op jaar met 25% gestegen."


Verpakte ananas

"Enkele jaren terug werd ananas uit Taiwan voornamelijk geŰxporteerd naar Japan. Daarna verschoof de meeste export echter naar China in verband met de snelle ontwikkeling van de Chinese economie. De Chinese markt werd belangrijker doordat de koopkracht van de Chinese consument significant toenam. Daarnaast zorgde het grotere aantal inwoners ervoor dat de vraag naar ananas uit Taiwan in rap tempo steeg.

Het verminderde aanbod van dit jaar heeft ertoe geleid dat veel exporteurs zo snel mogelijk een stuk van de markt in handen probeerden te krijgen. Sommige handelaren plukten voor de Chinese markt zelfs ananas dat nog niet volledig rijp was. Dit was een extreem onverantwoordelijke plan van aanpak. Door deze onrijpe en kwalitatief inferieure ananas is de vraag van de consument juist afgenomen, wat de totale marktomzet heeft geschaad. Het is moeilijk om het vertrouwen van de consument terug te winnen, zelfs al heb je ananas van sterkere kwaliteit."


Ananas-plantage

"Op dit moment exporteren we voornamelijk naar het oostelijke en centrale deel van China onder het merk Shitouji. We sturen de ananas naar de haven van Gaoxiong via de Taiwanese haven Kinmen en zo door naar de Chinese haven Xiamen. Naast onze vaste klantenbasis hebben we meer verkoopkanalen gevonden. We werken samen met een bekende co÷peratie die zich in de Chinese stand Hangzhou bevindt. We zien kwaliteit als de kern van onze bedrijfsfilosofie. We hopen daarom dat steeds meer mensen onze ananas leren kennen, zodat ze kunnen genieten van gezond fruit uit Taiwan," zegt directeur Lin tot slot. 


Mr.Lin
Taiwan Nongyiyuan agricultural Co. Ltd.
Tel´╝Ü+886 7 5313 140
Wechat´╝Ühanslin338
Email´╝Ühanslin338@gmail.com

Publicatiedatum: 30-3-2017

  

Reacties:


Vorige week nog mooie Taiwanese ananas gezien bij Wallmart in Mianyang, Sichuan.
Tom Venneman, Enkhuizen - 30-3-2017 16:37:20


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: