Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer dan 20.000 hectare aardappelen Castilië en Leon

In het Spaanse Castilië en Leon worden momenteel aardappelen gepoot zij het momenteel in een langzamer tempo wegens de lage temperaturen. De eerste pootaardappelen gingen begin maart de grond in en op dit moment is ongeveer 40% van het totaal gepoot, vooral in de gebieden Salamanca en Valladolid.

Dit seizoen is het aardappelareaal naar verwachting iets groter dan vorig seizoen, toen het neerkwam op 19.879 hectare met een productie van 853.914 ton. Dit seizoen zou er 20.000 hectare bereikt kunnen worden, voornamelijk omdat de goede prijzen de afgelopen twee jaar producenten hebben aangemoedigd om meer in het gewas te investeren.

Afhankelijk van het weer zou het poten eind maart of begin april voltooid moeten zijn met uitzondering van de late rassen en sommige noordelijke delen van de regio. Omdat het poten in zo'n kort tijdsbestek moet gebeuren, moet de oogst waarschijnlijk ook snel plaatsvinden, waardoor aanbodpieken de prijzen kunnen doen dalen. Vorig jaar waren de prijzen goed, omdat de oogst zeer gespreid was: voorjaarsregenbuien onderbraken het poten en dwong de telers om het poten uit te spreiden.

Veel telers kiezen voor verwerkingsaardappelen vanwege de veilige contracten met de sector. De sector biedt momenteel tussen de 12-13 cent per kilo, terwijl de teler niet wil dat de prijs tot onder de 14 cent per kilo daalt. Andere producenten gaan liever voor consumptieaardappelen, maar contracten zijn hierbij niet zo gebruikelijk als in het geval van verwerkingsaardappelen.

Source: agrodigital.com

Publicatiedatum: 30-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: