Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Peter Smets, RPfreshline:

"Directe exportlijn Marokko-Rusland voorziet in een behoefte"

Tholen - Vorig najaar gingen Peter Smets en Rene Kraaijeveld van start met een directe exportlijn vanuit Agadir (Marokko) naar Rusland onder de naam RPfreshline. "Bewust hebben we ons dit eerste seizoen gefocust op de export van Marokkaanse tomaten en paprika's in alle variëteiten. De ambitie is om later het assortiment uit te breiden. "Het is verleidelijk om alles tegelijk aan te pakken, maar we willen rustig beginnen en de export langzaam opbouwen", vertelt Peter Smets.

"Een goede zet was om met een eigen keurmeester ter plaatse te werken. Hij controleert alle ladingen voor vertrek. Daarmee hebben we een streepje voor bij onze Russische klanten. Als je met ons zaken doet, weet je dat er in de container zit wat je gevraagd hebt", verklaart Peter."We werken in Marokko met meerder pakstations samen. Ook de grotere pakstations weten ons inmiddels te vinden. We hebben het aantal leveranciers gereduceerd tot de bedrijven waar we de beste ervaringen mee hebben, want de verschillen in het land zijn groot", vertelt Peter. "Al met al is het echt een succesverhaal geworden. We hebben het team ook uitgebreid met twee Russische collega's en onderzoeken hoe we onze service nog verder uit kunnen breiden."

"Onze volledige Marokkaanse handel is gericht op de Russische retail. Met een rechtstreekse containerverbinding is de Marokkaanse handel in acht dagen in Sint-Petersburg. We regelen het volledige logistieke verhaal van deur-tot-deur, van het boeken van de containers tot het transport per truck naar de distributiecentra van de retailers", besluit Peter.

"Het voordeel van de Marokkaanse productie is dat de aanvoer redelijk stabiel is. Het is in Agadir weliswaar aan de warme kant geweest, maar we hebben geen problemen gehad om aan onze volumes te komen. Eind april is het Marokkaanse tomatenseizoen afgelopen en dan kijken we voor welke andere producten we onze Russische klanten kunnen benaderen."

Voor meer informatie:
RPfreshline
Tel: 046 20 60 200
info@rpfreshline.com


Publicatiedatum: 31-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: