Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Morrisons en Agrokor gaan leveranciers sneller betalen

Rusland: X5 wil in 2017 2.000 vestigingen openen

KroatiŽ: Agrokor belooft op tijd leveranciers te betalen
Het Kroatische Agrokor, dat momenteel grote schulden heeft, heeft onlangs een ontmoeting gehad met zijn lokale leveranciers. Volgens bronnen in de media krijgen deze leveranciers nog zo'n 16 miljard kuna (Ä2,15 miljard), maar heeft het bedrijf beloofd alle betalingsdeadlines te halen. (Reuters)

VK: Morrisons gaat kleine leveranciers sneller betalen

De Britse retailer Morrisons gaat een kortere betalingstermijn van maximaal 14 dagen hanteren voor kleine leveranciers. Vanaf 1 april worden alle leveranciers die goederen leveren en bij Morrisons een jaarlijkse omzet draaien van hoogstens £100.000 (Ä115.700) binnen 14 dagen terugbetaald na ontvangst van een digitale factuur. Als gevolg hiervan zullen zo'n 3.000 leveranciers versnelde betalingen zien. (esmmagazine.com)

AustraliŽ: Woolworths moet prijzen verhogen
Woolworths heeft gewaarschuwd dat het bedrijf wegens stijgende elektriciteitskosten hogere prijzen moet hanteren voor zijn assortiment. Na arbeidskrachten en huur is energie de grootste kostenpost van de Australische keten. (smh.com.au)

Tesco gaat £214 mln betalen wegens boekhoudschandaal

Tesco Plc heeft ingestemd met het betalen van een boete van £214 miljoen (Ä247,7 miljoen) in verband met het boekhoudschandaal van 2014. De keten gaat £129 miljoen (Ä149,3 miljoen) betalen onder een zogeheten deferred prosecution-overeenkomst aan het Serious Fraud Office, nadat deze instantie twee jaar lang een onderzoek had uitgevoerd naar de boekhouding van Tesco. De overige £85 miljoen (Ä98,4 miljoen) wordt uitgekeerd aan gedupeerde investeerders. (Bloomberg) 

Asda wordt eerste supermarkt met officieel veganistisch keurmerk
Asda gaat samenwerken met de organisatie The Vegan Society, waardoor 16 producten in het assortiment van Asda nu een officieel keurmerk mogen dragen als veganistisch product. De producten betreffen tomatenketchup, groentesoep, pindakaas, balsamico-dressing en currysaus. (metro.co.uk)

VK: Tesco gewaarschuwd voor de kosten van overname Booker

Een van de grootste aandeelhouders van Tesco heeft de het bedrijf gewaarschuwd voor de geplande overname van de groothandelaar Booker. Volgens Nick Kirrage van het investeringsbedrijf Schroders is het bod van £3,7 miljard (Ä4,3 miljard) voor Bookers te hoog. Kirrage gaf bij de BBC aan dat er volgens hem een premium-prijs wordt betaald en dat hij zich zorgen maakt over de overeenkomst. Tesco-CEO Dave Lewis gaf aan volledig achter de overname te staan, waarmee de grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk wordt gecombineerd met het grootste cash & carry-netwerk. (BBC)

VS: Amazon stelt buurtwinkels uit
Amazon werkt nog steeds aan de kinks in de kabel voor zijn eerste eigen buurtwinkels. De buurtwinkels worden geopend onder de naam Amazon Go en maken gebruik van een format waarin geen sprake meer is van kassa's. Omdat het systeem nog niet volledig naar behoren werkt, moet Amazon de opening van de eerste vestigingen vooralsnog uitstellen. De opening van de eerste Amazon Go-winkels was aanvankelijk gepland voor het einde van maart. (cnbc.com)

VS: Analist verwacht hogere aandelenkoers voor Kroger

De aandelenkoers van Kroger Co. is al meer dan een jaar in mineur. Volgens analist William Kirk van RBC Capital Markets is er echter mogelijk binnenkort sprake van verbetering voor de in Ohio gevestidde retailer. Kirk veranderde zijn waardering voor Kroger van "outperform" naar "sector perform" en schatte de waarde van Kroger-aandelen voor de komende 12 maanden op $37 (Ä34,0), wat 28% meer is dan nu.
Klik hier om meer te lezen op bizjournals.com.

Amazon introduceert drone-bezorging in VS
Amazon heeft in de VS zijn eerste publieke demonstratie gehouden met een thuisbezorgsysteem dat gebruik maakt van drones. Een Prime Air-drone bezorgde een aantal flessen met zonnebrandolie bij aanwezigen op de MARS-conferentie van Amazon in CaliforniŽ. Volgens Amazon is het de eerste keer ooit in de VS dat de drones voor publiek hebben gevlogen, gezien alle andere demonstraties met de drones op privťterrein hebben plaatsgevonden. Amazon wacht nog steeds op de benodigde overheidstoestemming om op grote schaal van drones gebruik te mogen maken. (theverge.com)

BraziliŽ: GPA investeert miljoenen in 2017

GPA SA, de grootste retailgroep van BraziliŽ, is van plan om zo'n 1,2 miljard reais (Ä352,7 miljoen) dit jaar te investeren. Het geld wordt gebruikt voor meer groei in de supermarktsector, het cash & carry-segment en voor vastgoed. (Reuters)

Rusland: Magnit heeft omzettoename van 13%
De Russische retailer Magnit heeft in 2016 een omzettoename gehad van 13,07% tot 1,07 biljoen roebel (Ä17,3 miljard). DE bruto winst nam toe van 210,82 miljard roebel tot 295,76 miljard roebel (van Ä3,4 miljard tot 4,8 miljard), terwijl het bruto winstmarge nu op 27,52% staat. (esmmagazine.com)

IndonesiŽ:  meer omzet door versproducten bij Matahari

Het Indonesische PT Matahari Putra Prima Tbk (MPPA) heeft in 2016 een netto omzet behaald van IDR13,5 biljoen (Ä920 miljoen). Dit is jaar op jaar een afname van 2,0%, hoewel het bruto winstmarge met 60 basispunten toenam tot 17,0%. Ondanks de algehele afname in omzet en de afname in like-for-like omzet van 4,5%, nam de vergelijkende winkelomzet met betrekking tot de categorieŽn voor vlees en versproducten toe met 3,6%. Eerder nam de keten in 2016 een nieuwe strategie aan, waarin onder andere meer nadruk werd gelegd op verse groente en fruit en meer promotie werd uitgevoerd. (igd.com)

Vietnam volgens IGD snelst groeiende buurtwinkelsector van AziŽ
Vietnam zal met 2021 de snelst groeiende buurtwinkelsector van AziŽ hebben, gevolgd door de Filipijnen en IndonesiŽ. Dit blijkt uit statistieken die zijn gepubliceerd door IGD. De Aziatische supermarktsector is de grootste ter wereld, waarvan de jaarlijkse omzetgroei tot 2021 wordt geraamd op 6,3%. De waarde van deze sector wordt met 2021 geschat op US$4,8 biljoen (Ä4,41 biljoen) wat gelijk is aan de supermarktsectoren van Europa en Noord-Amerika samen. (esmmagazine.com)

VS: Food Lion verlaagt prijzen van huismerk

Consumenten met een klantenkaart kunnen bij elk huismerkproduct van Food Lion 25 cent besparen, tot een bedrag van $10 (Ä9,18) per winkelbezoek, aldus Store Brands. Food Lion-consumenten hebben de beschikking over meer dan 7.000 huismerkproducten, waaronder ook biologische producten en premiummerken. (fooddive.com)

VS: Hy-Vee werkt samen met TempTRIP aan leveringsketen

De Amerikaanse keten Hy-Vee gaat met het bedrijf TempTRIP samenwerken om beter zicht te houden op de temperatuur van versproducten en andere gekoelde voedingsmiddelen. Het in Colorado gevestigde TempTRIP is gespecialiseerd in oplossingen voor koelketens, koelopslag en temperatuurcontrole. (ajot.com)

VS: Schnucks sluit nieuwe akkoord met vakbondsleden
Schnuck Markets heeft een overeenkomst kunnen sluiten met vakbondsleden bij een van zijn distributiecentra en met het nieuwe beheer van een ander distributiecentrum. Daarmee is een oplossing gevonden voor de problemen die zijn ontstaan bij de reorganisatie van de leveringsketen van Schnucks. Het bedrijf Penske Logistics is aangetrokken als verantwoordelijke voor het distributiecentrum in Kinloch in Missouri, dat in de zomer van 2016 in bedrijf ging. (supermarketnews.com)

Rusland: X5 wil in 2017 2.000 vestigingen openen

De Russische retailgroep X5 wil dit jaar net als in 2016 2.000 nieuwe vestigingen openen. In de komende vier jaar wil de keten zijn marktaandeel zo goed als verdubbelen. Momenteel komt dit aandeel neer op 8%, maar volgens de plannen moet met het einde van 2020 dit aandeel op 15% staan. Aan het einde van 2016 werd X5 qua omzet de grootste supermarktketen van Rusland.  (Reuters)

VS: Meijer breidt met twee winkels uit in Indianapolis

Meijer breidt opnieuw uit in Indianapolis. Op 2 mei opent de keten twee supercenters in McCordsville en Franklin. De twee nieuwe vestigingen zijn onderdeel van de in totaal zeven nieuwe winkels die Meijer dit jaar wil openen in Indiana, Michigan en Wisconsin. (drugstorenews.com)

Publicatiedatum: 29-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: