Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tasmaanse appeloogst gaat verloren vanwege gebrek aan arbeidskrachten

John Brown, eigenaar van Sassafras Orchards, vertelt dat er in Tasmaniƫ duizenden kisten met appelen verloren gaan omdat fruittelers geen mensen kunnen vinden om hen te plukken.



"Als we niet gauw meer plukkers krijgen, zullen we met tweede keus appelen blijven zitten of moeten we ze verwerken tot sap. Dit zal ons honderdduizenden dollars gaan kosten," vervolgt Brown.

Volgens Brown is het tekort het gevolg van de zogenaamde 'backpacker' belasting en het feit dat veel seizoensarbeiders werkzaam zijn in andere sectoren. Brown is niet de enige appelteler in Tasmaniƫ die dit seizoen moeite heeft om appelplukkers te vinden. Phil Pyke, van de Tasmaanse telersvereniging, is van mening dat het tekort aan arbeidskrachten echter niet geheel veroorzaakt wordt door de 'backpacker tax'. "Mensen die van plan waren te komen met een eerstejaars-visum zijn weg gebleven en we moeten dan ook een oplossing voor de lange termijn proberen te vinden," aldus Pyke.
Publicatiedatum: