Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Onderzoekers vermeerderen antioxidanten in wortelen

Landbouwkundigen van de Polytechnic University of Cartagena (UPCT) zijn erin geslaagd de gezonde stoffen in wortelen te verbeteren. Volgens het proefschrift van Anna Carolina Formica de Oliveira neemt hierdoor het aantal antioxidanten fors toe. 

Artes Hernandez, begeleider van het proefschrift: "Een smoothie gebaseerd op wortelsap, verrijkt met vitamine B12, is bijvoorbeeld een alternatief voor voedingssupplementen voor vegetariërs of veganisten. Dit proefschrift introduceert nieuwe technologieën om gezonde, natuurlijke drankjes te produceren van versproducten en die te verbeteren. Door dit werk kan de farmaceutische sector de gezonde voedingsstoffen in groenten verhogen. Ook producenten en verkopers profiteren van de technische innovaties."

Er is ook getest of de gezonde stoffen van de bijproducten van broccoli verbeterd kunnen worden, omdat 80% van de broccoliplant uit bladeren en steel bestaat. Deze bijproducten kunnen gebruikt worden door de voedingssector of de farmaceutische sector. Het onderzoek, dat ontwikkeld werd door de post harvest and Refrigeration Group (GPR) van de Department of Food Engineering en door de Food Quality and Health Unit, werd meerdere keren gepubliceerd in invloedrijke wetenschappelijke tijdschriften. Het proefschrift werd gedeeltelijk gefinancierd door de overheid. 

Bron: Europa Press

Publicatiedatum: 4-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: