Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Burka Söylemez, IMGE Industrial Cooling Systems

Andere benadering koelketen logistiek in Europa en Azië

Volgens Burka Söylemez van het Turkse bedrijf IMGE Industrial Cooling Systems bestaat er een groot verschil tussen Europa en Azië als het aankomt op de criteria voor koelketen logistiek en andere koeloplossingen. Terwijl er in Europa een grote nadruk ligt op de kwaliteit, is de Aziatische markt vooral gericht op lage prijzen.

"Kwaliteit en lage prijzen gaan echter niet samen," vertelt Söylemez. De exportmanager legt uit dat kwaliteit en goedkope oplossingen elkaar tegenwerken. Aangezien het bedrijf in Turkije is gevestigd, verkeert het in een unieke positie tussen beide markten. IMGE houdt er echter grotendeels dezelfde opvattingen op na als die van de Europese markt. 


 
De fabriek in Istanbul wordt gebruikt om de systemen te monteren die klanten bestellen. De verschillende onderdelen van deze systemen worden geleverd door een gespecialiseerde partners uit Italië, Duitsland en Nederland. Deze bedrijven werden speciaal door IMGE uitgekozen vanwege hun technologische voorsprong ten opzichte van hun concurrenten binnen de koelketensector. 

 
"Hoewel we niet de scherpste prijzen bieden, leveren we wel de beste kwaliteit. Ik zou zeggen dat onze prijzen gemiddeld zijn in plaats van juist heel laag of hoog. Om kwaliteit te kunnen leveren, is innovatie onontbeerlijk. We zijn voortdurend op zoek naar de nieuwste technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld door deel te nemen vakbeurzen zoals Fruit Logistica. Een koelcel die vijf tot zes jaar geleden volgens de toen geldende specificaties is gebouwd, kan zich niet meten aan de oplossingen die er vandaag de dag op de markt zijn."

De concurrentie in de koelsector is groot. Ook in de concurrentie komen de verschillen tussen Europa en Azië tot uitdrukking. "Aziatische aanbieders van koelketen logistiek of andere oplossingen zijn goedkoop. Zij werken met Chinese materialen en maken op een vrij agressieve manier reclame voor hun merk. Chinese onderdelen zijn echter kwalitatief minder goed dan Europese. De meeste Chinese machine-onderdelen gaan maar een paar jaar mee." 
Volgens Söylemez is deze kwaliteit ook af te zien aan de opgeslagen producten. "Onze rijpkamers stralen kwaliteit uit en garanderen stevige bananen van uitstekende kwaliteit. We zijn ook gaan kijken bij bananen die bewaard werden in koelruimtes die geleverd waren door onze Spaanse en Aziatische concurrenten en deze bananen waren veelal zacht geworden. Kwaliteit is cruciaal want zachte bananen doen afbreuk aan de bananenmarkt in zijn geheel." IMGE werkt momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe technologie met koolstofdioxide. Een andere belangrijke trend is de koelketen logistiek voor online retailers, die momenteel sterk in opkomst zijn.

Naast innovatie is een betrouwbare reputatie een andere belangrijke factor voor succes binnen de sector. "Wij houden ons aan ons woord. Ook al kost het ons geld, we zullen ons altijd aan de afspraken houden. Als we dit niet zouden doen dan konden we niet als bedrijf functioneren. Onze klanten moeten op onze diensten kunnen vertrouwen." 
Het bedrijf werd in 1994 opgericht. Het werkt op internationaal niveau met klanten uit Denemarken, Macedonië en Roemenië in Europa tot aan Senegal en Kenia in Afrika en Irak en Afghanistan in het oosten. Het bedrijf biedt alle mogelijke oplossingen en systemen op het gebied van koeling voor de AGF-sector. Gecontroleerde opslag voor appelen en granaatappelen. ULO-opslag (zuurstofarme) voor aardappelen. Ventilatie- en beheersystemen voor uien en tot slot ook
glycol koelsystemen. "Ons bedrijf levert daarnaast ook nog bananenrijpkamers, citrussystemen, koelcellen en logistieke diensten, heeft 12 kantoren verspreid over de wereld en een fabriek in Istanbul," vertelt Söylemez tot slot.

Voor meer informatie:

Burka Soylemez
IMGE Industrial Cooling Systems (Turkey)
Tel:
0090-242-311-65-15
Email: burak@imgesogutma.com
www.imgesogutma.com

Publicatiedatum: 29-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: