Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




EKO-keurmerk Horeca Goud voor 't Eetatelier

"Ook in horeca is 100% bio makkelijk haalbaar"

Tholen - 't Eetatelier is vanaf nu officieel gecertificeerd met het EKO-keurmerk Horeca Goud 100%. Dit biologisch vegetarisch eetcafť aan de Nieuwstad 66 in Arnhem wordt gerund door JoŽl Fransen Daalmeijer en Marianne Balk. De eerstgenoemde is de gastheer en Marianne is de kok. Ze hebben er bewust voor gekozen om voor de certificering te gaan. "Steeds meer restaurant hebben deels biologische producten op de kaart staan. Wij vragen ons dan steeds af hoe groot dat aandeel dan daadwerkelijk is. Natuurlijk is dit een goede ontwikkeling, maar alle producten zijn inmiddels biologisch te verkrijgen. Daarom is een 100% biologisch aanbod tegenwoordig ook in de horeca makkelijk haalbaar. Daar streven wij dan ook naar en we willen de discussie hiermee eigenlijk een beetje aanwakkeren", reageert JoŽl.



Hij heeft het idee dat veel horecabedrijven vaak nog niet goed weten waar ze biologische producten vandaan kunnen halen. 't Eetatelier werkt met verschillende leveranciers, waaronder Udea, De Nieuwe Band, Het Blauwe Huis en Biodivers. "En onze biologische paddenstoelen komen van Middelwaard, bij ons om de hoek. De eieren komen ook uit de buurt, bij Lankerenhof vandaan."



JoŽl vertelt dat ze al bijna 10 jaar volgens deze formule werken met 100% biologische producten. "Hiermee zijn we begonnen omdat we een vegetarisch restaurant als dit misten. We koken seizoensgebonden en zoeken hierbij wel naar speciale gerechten, zodat we iets anders neer kunnen zetten dan de mensen thuis gewend zijn. Ook hebben we een voorkeur voor Nederlandse producten. We vinden het letterlijk te ver gaan om biologische producten uit bijvoorbeeld Peru bestellen. En wat we niet kunnen inkopen, kweken we zelf. Ik heb een serre aan huis en een tuintje waar kruiden en specerijen groeien. Zo kweken we zelf fenegriek, Thaise basilicum en Borage. En wat bijzondere groenten, zoals lange dunne aubergines, physalis en tomatillo's."

Voor meer informatie:  

JoŽl Fransen Daalmeijer
't Eetatelier
Nieuwstad 66
6811 BM Arnhem
06 20793964
info@eetatelier.nl
www.eetatelier.nl

Publicatiedatum: 29-3-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.agf.nl

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: