Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrico verlaadt recordaantal pootaardappelen

Afgelopen week heeft Agrico een recordaantal pootaardappelen verladen van 33.400 ton. Het oude record van 29.000 ton dat stamt uit voorjaar 2016 is daarmee ruimschoots overtroffen.



De afzet van de pootaardappelen van Agrico is sterk geconcentreerd op het voorjaar. De explosieve groei in vraag naar fritesrassen vanuit de industrie draagt bij aan de steeds grotere afzet. Naast deze bestemmingen wordt nog volop verladen naar afnemers uit Noordwest- en Oost-Europa. Door het mooie voorjaarsweer ligt de druk om snel af te leveren fors hoger.



Directeur Jan van Hoogen is tevreden met het behaalde record. "Het verladen van deze aantallen vraagt veel extra inspanning van onze telers en een goede samenwerking met onze logistieke afdeling. Ik ben er dan ook trots op dat wij dit samen hebben weten te realiseren en dat met behoud van de hoge eisen die we stellen aan onze kwaliteit."




Bovenstaande foto's zijn genomen tijdens een recente verlading Fontanes bij Agrico teler Van Schendel uit Marknesse, klik hier voor een filmpje.

Voor meer informatie:
Agrico
Emmeloord
T: +31 (0)527 639980
l.de.jong@agrico.nl
www.agrico.nl


Bron: Agrico
Publicatiedatum: