Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe deepsea containerdiensten in Zeebrugge voor fruit uit Nieuw-Zeeland en Peru

De zeehaven van Brugge verwelkomt twee nieuwe deepsea containerdiensten. De Nederlandse rederij Seatrade startte een lijndienst met gecontaineriseerde goederen vanuit Nieuw-Zeeland, die via Zuid-Amerika (Peru) naar Europa komen. De dienst transporteert vooral voeding, zoals kiwi's, appelen, ajuinen en vlees geladen in Nieuw-Zeeland. De komende maanden worden vanuit Peru avocado's, bananen, asperges, mango's, bosbessen, druiven, citrusvruchten en koffie aangevoerd.
Op dinsdag 23 mei komen de eerste gecontaineriseerde ladingen kiwi's aan. Tot dan worden de kiwi's nog vier maal aangeleverd als conventioneel stukgoed. De eerste aanloop van het kiwiseizoen staat gepland op donderdag 27 april.

Vanaf april wordt er ook nog een nieuwe Ocean Alliance opgezet met het Chinese Cosco, wat moet zorgen voor een heropleving van de APM Terminal. Op 31 maart vertrekt het schip CMA CGM Jules Verne uit Xingang. Het containerschip, geen onbekende in de Zeebrugse haven, wordt op 16 mei verwacht aan APM Terminals Zeebrugge. Vanaf dan ontvangt de terminal wekelijks een CMA CGM schip van NEU4 met een capaciteit tussen 13.830 en 17.859 TEU.

Bron: Port of Zeebrugge

Publicatiedatum: 28-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*