Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drukbezochte opening van het aspergeseizoen 2017

Op zondag 26 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Kasteel de Keverberg in Kessel. Het kasteel werd drukbezocht en het AspergeGilde Peel en Maas spreekt van een zeer geslaagde dag



Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentatrice Nancy Dielissen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de oprichting van het AspergeGilde 10 jaar geleden. Albert Kersten en Henk Opsteegh stonden destijds aan de wieg van het gilde en beiden kregen als dank een aspergepakket overhandigd door voorzitter Mat Kersten. Ook Burgemeester Wilma Delissen stond stil bij het 10-jarig jubileum en benadrukte het belang van regionale samenwerking.



Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2016 en buutreedner Ger Frenken zorgde voor een leuk optreden. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2017 voorgesteld, dit zijn: Gouverneur Theo Bovens, Hanny Kuijpers, Tim Gilissen.



Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2017. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mochten Giel Hermans en zijn dochtertje Lara van Hermans Suikermais uit Kessel zich voor € 650,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. Het AspergeGilde verhoogde dit bedrag met 50% en overhandigde met trots een cheque van € 975,- aan Walk4Brains Meijel. Tot slot werd door alle genodigden een toost uitgebracht op het 10-jarig jubileum.



Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 17.00 uur een open dag bij Kasteel de Keverberg. Vele bezoekers hebben het kasteel bezocht en kennis gemaakt met de aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet van Kasteel de Keverberg hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Publicatiedatum: