Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fotoreportage Agritrade Guatemala 2017

Vorige week vond in Guatemala de achttiende editie van Agritrade plaats: een vakbeurs waar veel sectoren aan bod komen. De AGF-sector werd vertegenwoordigd door een groot aantal exposanten uit Guatemala, evenals internationale bedrijven, waaronder bonen-, erwten-, mango-, papaja- en avocadoproducenten. Het evenement werd eveneens bijgewoond door zaadleveranciers, verpakkers en logistieke bedrijven.

Hoewel deze vakbeurs veel kleinschaliger van opzet is dan bijvoorbeeld Fruit Logistica, genoten bezoekers en exposanten niet minder van hun aanwezigheid. Het aantal bezoekers was aanzienlijk en vooral de eerste beursdag werd druk bezocht. Officiële cijfers over het bezoekersaantal ontbreken echter nog. De prachtige locatie van de beurs is ook het vermelden waard en vormde het perfecte decor voor het tot stand komen van zakendeals. Klik hier voor een fotoverslag

In Guatemala kennen de meeste producenten, exporteurs en leveranciers elkaar en de beurs is voor de gelegenheid bij uitstek om met internationale bezoekers kennis te maken. Een internationaal bedrijf dat voor de eerste maal op de beurs aanwezig was, vertelt dat de deelname zijn verwachtingen overtroffen heeft en dat er goede contacten gelegd zijn met zowel Guatemalteekse als internationale bezoekers. Onder de deelnemers bevonden zich kopers uit de Verenigde Staten en buurlanden in Midden-Amerika. Er waren echter ook deelnemers uit Europa, zoals Spanje, aanwezig. 

Op de beurs werd onder meer aandacht besteed aan de groeiende vraag naar avocado's. Een ander belangrijk onderwerp was de handel met de Verenigde Staten in het kader van de Food Safety Modernization Act (FSMA) en de kansen voor biologische AGF op de Amerikaanse markt. Verder kwamen de belangrijkste markttrends op het gebied van AGF in de Verenigde Staten, Canada en Europa aan bod. 

De komende dagen zullen we artikelen publiceren over de presentaties die in het kader van Agritrade gehouden werden.

Klik hier voor een fotoverslag


Publicatiedatum: 28-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: