Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Rijswijk

"Na Pasen verwacht ik een grote run op goede peren"

Tholen - Groothandelaar Kees Rijswijk is al 53 jaar actief in de AGF-handel, waarbij de nadruk de laatste 17 jaar op peren ligt. Tevens verzorgt hij de inkoop voor Fruithandel Rijswijk & Van der Gulik waarover zijn dochter Gerda de scepter zwaait. De ervaren fruithandelaar is opgelucht over het verloop van het perenseizoen tot dusver: "Het is tot nu toe allemaal erg meegevallen. Iedereen die denkt dat hij goede peren heeft, weet dat er aan het einde van het seizoen ruimte voor komt. En dan doel ik op het laatste traject in juli en augustus."


Cees Rijswijk en zijn dochter Gerda van Fruithandel Rijswijk & Van der Gulik

"Vanuit heel Europa is er een goede animo. Onze zuiderburen blijven stug doorverkopen en ik verwacht dat men over anderhalve maand leeg is, waardoor steeds meer Belgen hier zullen komen winkelen voor hun peren. De grote vraag is hoe de peren van mei tot juli zich kwalitatief houden. Ze hebben toch allemaal de temperaturen boven de dertig graden eind september meegemaakt. Wat vertrouwen geeft voor de Conference markt, is dat het Comice- en Lukassen-seizoen tot het einde toe probleemloos is verlopen."

"Momenteel liggen de prijzen van 45'ers rond de 35 cent, 50'ers rond de 50 cent, 55'ers rond de 60 cent, 60'ers tussen de 65 en 68 cent, 65'ers tussen de 70 en 74 cent, 70'ers tussen de 76 en 79 cent en de 75'ers boven de 80 cent. "Dan spreek ik over de goede partijen peren, met een 'maartje' zak je direct meer dan 5 cent", vertelt Kees. "Ik voorzie tot de Pasen een licht stijgende markt van hooguit een paar cent. Na Pasen verwacht ik een grotere run op goede peren en zullen de marktprijzen nog wel verder stijgen."

'Last but not least' ziet ook de appelmarkt er volgens Kees redelijk vriendelijk uit. "Jonagold blijft een zorgenkindje. Zolang het ras Red Prince heet, gaat het prima, maar heet'ie Jonagold, dan is het problematischer om er vanaf te komen. We hebben in de appelen met Polen te maken en dat land zit vol met appelen, waarbij men prijzen hanteert die wij niet kunnen rekenen."

Voor meer informatie:
Groothandel C. Rijswijk
Nieuwe Haven 69
1135 VM Edam
Mob: 06-53173149
groothandelrijswijk@kpnmail.nl