Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-afdeling supermarkt Lissabon in beeld

Tholen - El Corte Inglés is een grote Europese warenhuisketen. Het heeft filialen in Spanje en Portugal. Vorige week bezocht ik het warenhuis in Lissabon, waar onderin het enorme gebouw ook een grote supermarkt (supermercado) te vinden was met veel groenten en fruit uit diverse landen. Er waren verschillende merken in groenten en fruit waaronder Nativa, Eurofrutas en Frufresh.



Veel verpakt

Opvallend was dat vrijwel alle groenten fruit verpakt verkrijgbaar waren. De lange koeling aan de linkerkant van de supermarkt was volledig gevuld met verpakt fruit. Zelfs bananen en uien waren verpakt. Daarnaast waren nog veel producten los verkrijgbaar en bij dat gedeelte was er ook bediening in de winkel. Over het algemeen was sprake van een vrij hoog prijsniveau. Prijzen van verpakte producten lagen hoger dan onverpakte producten.

Klik hier voor de fotoreportage


Zachtfruit

Een mix-bekertje met frambozen, blauwe bessen van 130 gram kostte 3,99. Er was veel zachtfruit te vinden. Een mix-verpakking met blauwe bessen, frambozen en physalis kostte 5,49 voor 170 gram. Men speelde ook in op convenience. Zo waren er bijvoorbeeld halve gesneden ananassen verkrijgbaar, soeppakketten of gesneden champignons. Tomaten waren er in allerlei kleuren. Een doosje cocktailtomaten 3,99 per 450 gram. Cherrytomaten kostten 2,99 per beker van 250 gram.


Klik hier voor de fotoreportage