Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ger Kingma, Hagé International:

"Alle ruimte voor Spaanse tomaten door vertraging Nederlandse aanvoer"

Tholen - Het Spaanse tomatenseizoen kan als redelijk extreem worden beschouwd. "Ik loop nu 38 jaar mee in deze handel, maar zo extreem heb ik het nog niet meegemaakt", vertelt Ger Kingma van Hagé International. "Slechte weersomstandigheden zorgden voor enorme tekorten en torenhoge prijzen. Daarbij zorgt de trage start van het Nederlandse seizoen vanwege het donkere weer in het voorjaar voor een goed einde van de Spaanse tomatenexport. Nederland loopt zo'n 2,5 week achter en dat resulteert momenteel in een goede vraag naar Spaanse tomaten."



"De vraag naar tomaten is goed en ik verwacht met dit mooie weer nog een plusje in de consumptie", vervolgt Ger. "Trostomaten zijn vrij stabiel qua prijs en kwalitatief prima. Van ronde tomaten zal er de komende twee weken nog minder aanvoer zijn, onder meer door het koude weer op de Canarische Eilanden. Cherrytomaten zijn kwalitatief middelmatig, maar dat lag in de lijn der verwachting na het warme weer achter de twee koude maanden. Hierdoor zijn er veel gescheurde vruchten. Aan cherrypruimtomaten is het op en tekort en hiervoor wordt goed geld gegeven, net als de pruimtomaten waarvan het aanbod matig is en de vraag goed."



"Ik verwacht dat we voor de retail nog tot week 13/14 Spaanse tomaten kunnen aanbieden. Wellicht is er nog een staartje in week 15, maar dan is het wel afgelopen. Dan kunnen we sowieso terugkijken op een uitdagend seizoen, maar ik ben er blij mee dat we toch de bestellingen van onze vaste klanten hebben kunnen invullen. Daarna waren de kopers aan de beurt. Inmiddels gaan we ons weer opmaken voor het Spaanse steenfruitseizoen dat in week 18/19 van start gaat", besluit Ger.



Voor meer informatie:
Ger Kingma
Hagé International
Tel: 0180-657702
G.Kingma@thegreenery.com
www.hage-international.nl