Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Professor Lieven Annemans UGent:

"Belgen kunnen 1,3 miljard in 20 jaar besparen met plantaardig dieet"

Wanneer 10 procent van de Belgische volwassenen overschakelt naar een meer plantaardig dieet, kan de Belgische overheid in 20 jaar tijd bijna 1,3 miljard euro uitsparen. Dat zei professor Lieven Annemans, gezondheidseconoom aan de UGent op een symposium voor het 20-jarige bestaan van de Alpro Foundation. Hij bepleitte er een dieet dat voor minimum twee derde uit plantaardige producten bestaat.

Zijn bevindingen baseert de professor op bestaande wetenschappelijke literatuur, die Annemans nam die onder de loep nam. Hij liet daar twee scenario's op los: of de mensen blijven eten hoe ze nu eten of ze schakelen over naar een plantaardiger dieet, zoals bijvoorbeeld het mediterrane eetpatroon. Dat laatste komt per duizend mensen op 20 jaar tijd uit op een winst van 200 gezonde levensjaren. Geëxtrapoleerd naar de volledige volwassen Belgische bevolking is dat 160.000 jaar winst, omgerekend 1,3 miljard euro aan besparingen.

Bron: Belga 

Publicatiedatum: 31-3-2017

  

Reacties:


Hoe moet ik me die besparing van 1,3 miljard euro voorstellen? Minder uitgaven aan gezondheidszorg, meer inkomsten aan belastingen, ....???
Ikkes, Planeet Aarde - 10-4-2017 13:30:59


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: