Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dole-eigenaar Murdock schikt met claims na overname 2013

David Murdock, de 93-jare miljardair en eigenaar van Dole Food Co, heeft een schikking van 74 miljoen dollar getroffen met aandeelhouders. De aandeelhouders claimden dat ze tekortgedaan waren nadat Murdock het bedrijf in 2013 voor 1,2 miljard dollar kocht.

De schikking werd begin van de maand gesloten en omvat ook claims tegen de oud-COO C. Michael Carter. Deze schikking staat los van de 115 miljoen dollar die vorig jaar februari in een schikking werd toegezegd in vergelijkbare claims.

Aandeelhouders beschuldigden Murdock en Carter er van de koers van Dole naar beneden te beïnvloeden en daarmee de overnameprijs, die Murdock betaalde. Volgens de aandeelhouders kreeg Murdock daarmee Dole in handen voor een te lage prijs. De prijs zou 17% te laag geweest zijn en daarom stond de oorspronkelijke eis op 148,2 miljoen dollar. De miljardair vertegenwoordigt een waarde van 2,7 miljard dollar volgens Forbes magazine. Murdock en Carter ontkennen iets verkeerd gedaan te hebben, maar troffen toch een schikking.

bron: reuters.com
Publicatiedatum: