Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moldavië wil af van Russische importheffingen

De Moldavische regering zoekt naar manieren om de importheffingen van Rusland op groenten, fruit, conserven en wijn op te heffen. Dat zou de Moldavische president Igor Dodon tijdens een conferentie eerder deze maand gezegd hebben, zo meldt RIA Novosti.

"De landbouwsector wordt geconfronteerd met verschillende zaken, waaronder de toegang tot de Russische markt. We hebben het aantal bedrijven met toestemming voor export vergroot en in de komende weken staan meer bezoeken van experts van de Rosselkhoznadzor en Rospotrebnadzor," aldus Dodon.

"Het tweede probleem heeft betrekking op de importheffingen. Ja, onze bedrijven zijn terug op de Russische markt, maar de importheffingen op landbouwproducten maken onze producten minder concurrerend. Ik zal dat onderwerp opnieuw aankaarten. We zoeken naar manieren om de heffingen op te heffen. Op dit moment willen we opheffing van de heffingen op wijn, fruit, groenten en conserven. Ik hoop dat we dit in de nabije toekomst kunnen realiseren," vervolgde de president.

bron: rosbalt.ru
Publicatiedatum: