Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Johan van Namen: Eindelijk energie van eigen bodem"

Zonnepanelen op champignonkwekerij

Bij Johan van Namen champignons is deze maand een zonnepaneleninstallatie in gebruik genomen. Het gehele dak van zijn kwekerij is vol gelegd om het maximale eruit te halen. De maximale capaciteit is dan ook 183.000 KWh per jaar met 7 omvormers. Door de SDE subsidie is het nu ook interessant geworden, temeer omdat die 15 jaar verstrekt wordt op de gehele installatie. Johan kwam in contact met Hoppenbrouwers techniek uit Udenhout.



"Van het een komt het ander. Ze hebben alles verzorgd voor ons met aanvragen en dat was bij hen in goede handen. De terugverdientijd ligt dan ook op minder dan 9 jaar. Ik houd rekening met 10 jaar, dan zit je altijd aan de goede kant", zegt Van Namen. "Alles kan gemonitord worden heel eenvoudig op de PC. Gelijk alles met een oogopslag in beeld. Helaas worden champignons niet witter van groene energie, zij zullen er niets van merken. Maar toch…."



Duurzaam en verantwoord ondernemen staat bij Johan hoog in het vaandel. "Het mooie van de installatie op zo'n kwekerij is dat je veel opwekt als je veel nodig hebt met koelen, dat gaat gelijk op veel zon veel koelen. Het geheim van deze investering is vooral dat je dit gewoon kan en mag doen. Ik ben al bezig geweest met een windmolen, een vergistingsinstallatie voor champost en met WKK waar allemaal vergunningsprocedures aan vast zitten wat nooit is gelukt om het rond te krijgen bij de gemeente. Eindelijk nu toch energie van eigen bodem."



Voor meer informatie:
Johan van Namen B.V.
Champignonkwekerij & Groothandel
Kievitsham 77
5333 GC Hoenzadriel
31 418-633571
champ-namen@xs4all.nl
Publicatiedatum: