Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Alibaba past 'blockchain' technologie toe in strijd tegen voedselfraude

De Chinese internetgigant Alibaba heeft de hulp van de Australische bedrijven Australia Post en Blackmores gevraagd voor de bestrijding van voedselfraude door middel van 'blockchain' technologie.

Maggie Zhou van Alibaba tekende tijdens het staatsbezoek van de Chinese premier Li Kegiang aan Australië een overeenkomst met beide bedrijven. De twee Australische bedrijven zullen tijdens het pilotprogramma in hun hele leveringsketen testen uitvoeren. Zhou heeft laten weten dat als de Australische 'blockchain'-aanpak een succes blijkt te zijn, het systeem de basis zal gaan vormen voor de internationale distributieketen van de Alibaba Groep.

"Voedselfraude is wereldwijd een groot probleem dat de voedselsector jaarlijks miljarden kost. Daarnaast vormt het een bedreiging voor de volksgezondheid. De ondertekening van deze overeenkomst is een eerste stap in de richting van een wereldwijd raamwerk ter bescherming van voedselproducenten en dat ook het vertrouwen van consumenten in online voedselaankopen zal versterken," aldus Zhou.

Publicatiedatum: 3-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: